În Voicești încep să apară investitori

Voicești, comună așezată pe malul Oltului, cu terenuri fertile și destinate legumiculturii, este în plină dezvoltare și modernizare. Asta pentru că, alesul comunității este un om gospodar, cu viziune și care își dorește pentru comunitatea sa condiții de viață mai bune. Cu experiența căpătată după câțiva ani de administrație publică, Florian Vătafu, în ciuda lipsei fondurilor, s-a zbătut, a făcut proiecte prin care a reușit asfaltarea tuturor drumurilor, renovarea instituțiilor publice, a școlilor, grădiniței, alimentare cu apă în toată comuna, canalizare care va fi și aceasta făcută, asigurând astfel, un nivel de trai decent pentru localitate.

Edilul spune că o infrastructură bună va asigura atragerea de investitori, mai ales că, în Voicești, sunt terenuri pretabile pentru agricultură. În acest sens, este deschis la parteneriate publice – private, socio-economice, vizite și schimburi de experiență cu localități din cadrul Uniunii Europene.

Toate eforturile primarului, nu s-au dovedit inutile, dimpotrivă, au început să apară și rezultate, în sensul că, deja, pe lângă producătorii și comercianții de legume, a apărut și un investitor care și-a deschis o fabrică de mobilă.

”Mă bucură faptul că avem deja un investitor care are o fabrică de mobilă și sper că, în viitor, vor mai apărea interese și din partea altor investitori. Acum, în această perioadă, concomitent cu procesul de cadastrare gratuită a terenurilor extravilane din comuna Voicești care este în desfășurare, se termină și asfaltarea celor trei kilometri de ulițe vicinale,  care se realizează conform proiectului pe OG 28, cu fonduri guvernamentale, investiție ce a fost scoasă la licitație pe SEAP. Totodată, ne vom ocupa de pietruirile drumurilor de tarla, respectiv terasamentul, pentru a fi și acestea asfaltate, dar această investiție va demara după ce vom termina cu cadastrarea terenurilor oamenilor. Avem de cadastrat 1270 hectare de teren extravilan, dar se vor cadastra doar 150 de imobile, adică 75 de hectare. S-a făcut igienizare la școli, deratizare, dezinsecție și am asigurat materialul lemnos pentru iarnă la toate instituțiile din comună”, a declarat primarul din Voicești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *