În Valea Mare se construiește prima pensiune agro-turistică

După Măciuca, Lungești și zona viticolă a Drăgășaniului, turismul prinde contur și în comuna Valea Mare, unde se lucrează deja la o primă pensiune agro-turistică în satul Mărgineni.

”Satul Mărgineni este un sat feeric. Cu un cadru natural unic. Nu știu dacă este primul sat al comunei dar aici este un uriaș patrimoniu și cultural și de tradiții. În acest sat se ridică prima pensiune și îi felicit pe cei care au dorit să investească în zonă. Vreau să spun că în satul Mărgineni avem și cel mai vechi cămin cultural unde intenționăm să amenajăm o colecție muzeală cu absolut toate obiectele gospodărești vechi de sute de ani”, spune primarul din Valea Mare, Gabi Niță.

Edilul spune că va amenaja o capelă în satul Pietroasa, ocazie cu care va fi reabilitat și drumul către acest lăcaș de cult.

În acest început de an, primăria a reparat stațiile de autobuz și a început procesul de intabulare al drumurilor din localitate, procedură obligatorie pentru a atrage proiecte care privesc reabilitarea lor. S-a reușit intabularea și a două cămine culturale, în Drăganu și Valea Mare, ambele fiind depuse pentru finanțare pe lista Companiei Naționale de Investiții.

”Acum așteptăm bugetul dar totodată așteptăm lansarea Planului Național de Reziliență și Redresare, precum și ghidurile pentru accesarea de fonduri europene pe exercițiul 2021-2027. Sperăm să intrăm si cu proiectul cu gaze în evaluare. Sunt multe lucruri de făcut aici și ne dorim atragerea de investitori. Asta depinde însă de investițiile noastre în infrastructura de utilități”, mai spune edilul din Valea Mare.

Pe malul Olteţului, în localitatea care a dat cei mai iscusiţi zidari, acolo, la marginea de sud a Vâlcii, se află Valea Mare. Loc unde Cerna şi Olteţul se duc timid spre fruntariile Câmpiei Române, botezând dealurile de sus de la Bătăşani şi până spre Colelia.

Aici este un adevărat patrimoniu al naturii, loc unde stejarii se urcă pe dealuri eliberând podgorii şi livezi, strecurând case pe văi mici, în sunetele primăverii care, la Valea Mare, îşi joacă prologul într-un februarie  pierdut.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *