În Vâlcea se construiește unul dintre cele mai frumoase complexuri turistice din județ

Perla Olteniei de sub Munte, una dintre cele 10 comune din România declarate ”European Village of the World”, localitatea Costești este o comoară în frumosul ținut al Vâlcii. O localitate cu locuri de legendă, cu biserici de lemn, cu biserici de zid, cu prima Academie Medievală din principatul Țării Românești, cu chei și ape de munte rapide care se rostogolesc printre creste oferind minunea de la poalele Stogului.

Cu o meteoră și trovanți, cu biserici în peșteri, Costești are toate șansele ca în 2023, după 120 de ani să redevină o stațiune de top a Vâlcii.

An de an, numărul pensiunilor și al locurilor de cazare crește, în această vară în Costești peste 5000 de turiști au ajuns pentru a admira cele mai înguste chei calcaroase din România, lăcașele de cult, povestea și legendele acestui minunat tărâm subalpin, ceea ce îl face pe edilul Toma Peștereanu, să fie încrezător pentru primirea atetstatului de stațiune turistică.

Tot anul viitor, Costeștiul se va înzestra însă cu unul dintre cele frumoase complexe turistice din Vâlcea, pe malul râului Bistrița, la poalele Stogului, ridicându-se un loc de basm, înconjurat de păduri și ape, într-un paradis al vieții.

Aici, familia Cazacu lucrează la un complex care cuprinde pensiuni, căsuțe, păstrăvărie, bazin cu crap, locuri de grătar, restaurant, parc. Lucrările sunt foarte avansate, proprietarii spun că în 2023 ar urma să fie deschisă.

”Este viața noastră. Aici am investit. Lucrăm de 10 ani cu tot ce am economisit. Aici vară iarnă, am muncit. Toată familia. A fost un vis, a început să prindă contur. Am fost dați înapoi la inundațiile din 2014 dar am reluat munca fără a renunța. Fiecare construcție, fiecare plantă, fiecare petec de iarbă este ales cu sufletul. Este așa cum a fost simțit. Aici nu este o investiție este un moment de viață. Ne dorim multe. Să realizăm o parcare de rulote, dincolo de râu, să avem un parc. Să fie un loc, pe care cei care vin să-l iubească imediat și să facă parte din vacanțele lor. Am creat un loc pentru ca fiecare turist care vine să devină prietenul nostru, să facă parte din familia noastră și să îl asume în suflet”, spune Mihai Cazacu.

Complexul include un bazin cu crap și o păstrăvărie cu pești de diferite dimensiuni. Aici se află o pensiune iar de jur împrejur mai multe căsute familale prevăzute cu terase și un restaurant. Acesta este situat, la Bistrița, în apropierea mănăstirii Bistrița, la poalele vârfului Stogu, zonă unde se regăsește și un frumos complex glamping.

Aici se ajunge din drumul județean, după o ramificație în stânga, în zona amenajată de primăria Costești, pentru picnic.

De menționat că județul Vâlcea se află pe locul 7 ca număr de turiști în țară și pe locul 4 ca număr de înnoptări, ceea ce dovedește că Vâlcea este un județ destinație turistică. Aceste poziții sunt datorate sutelor de investitori care, au avut curajul întocmai familiei Cazacu de a face minuni, de a construi de a crea, de a oferi celor care vin în județ, motive să iubească și să îndrăgească definitiv, cel mai frumos ținut din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *