În Vaideeni va funcționa un Centru Comunitar Integrat, realizat cu fonduri europene

Cu ajutorul fondurilor europene, autoritățile comunei Vaideeni dorește să reabiliteze și să extindă o clădire din localitate pentru a putea deschide un Centru Comunitar Integrat care să deservească persoanele aflate în dificultate.
În ultima ședință de Consiliu Județean, a fost aprobat proiectul „Centru comunitar integrat, în comuna Vaideeni” și a părții de cofinanțare ce revine județului Vâlcea, proiect care a obținut finanțare europeană prin POR.
Este vorba despre un proiect pe care inițiat de Primăria Vaideeni și președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, gândit încă de anul trecut și care presupune înființarea unui punct de lucru care să ofere servicii medicale primare, dar și a unui centru de permanență ce va deservi populaţia din comuna Vaideeni și din localitățile limitrofe.
Ca și parteneri în acest proiect, CJ Vâlcea va asigura partea de cofinanțare, respectiv suma de 190.911,23 lei, bani ce se vor folosi pentru plata tuturor cheltuielilor neeligibile.
”Apreciem sprijinul Consiliului Județean Vâlcea și îi mulțumim domnului Rădulescu pentru că a fost receptiv la acest proiect. Este vorba de un centru care va fi amenajat la Izvorul Rece, într-o clădire care era dezafectată de ceva vreme. Ne-am organizat, avem personalul strict necesar deocamdată, așteptăm de la Ministerul Muncii și Justiție Sociale să ne desemneze consultantul pentru ca să putem trece la următoare etapă, respectiv clădirea destinată acestui proiect să o reabilităm. Considerăm absolut necesar mai ales, mai ales în condițiile acestui coronavirus că avem un asistent social în plus, un asistent medical, un mediator școlar, deci își justifică pe deplin implementarea.””, spune primarul Daniel Băluță.
Cine va beneficia de serviciile Centrului Comunitar Integrat ne spune primarul Daniel Băluță
„Accesul îl vor avea familiile cu probleme, nevoiașe, mai ales pentru prevenirea abandonului școlar. Faptul că în mediul rural se constată o scădere a populației școlare, sigur că ne preocupă în primul rând familiile cu părinții plecați dincolo, cu copiii la școală, grădiniță, creșă, la familii cu probleme de, hai să-i zic, sărăcie, greutăți financiare și de altă natură, prin asistentul social pe care-l avem, asistentul medical pe care-l avem și mediatorul școlar pe care îl vom avea într-un timp scurt, trebuie să reușim să combatem fenomenele pe care vi le-am amintit adineauri. Deci va fi, după părerea mea, un element de stabilitate în comună. Pentru creșterea, pe cât posibil a populației școlare, prevenind abandonul școlar.”