În Tetoiu începe cadastrarea sistematică pentru 5 sectoare

Primarul Viorel Herăscu anunță un prim succes în munca de reglementare a situației terenurilor și a proprietăților din Tetoiu, prin semnarea contractului privind cadastrarea sistematică a 5 sectoare din localitate.

”Un lucru care ar fi trebuit realizat de mult, în acești 30 de ani. Acesta de departe, trebuia să fie primul lucru, o prioritate pentru România. Cred că dacă se realiza din anii 90, am fi fost scutiți de atâtea procese în instanță și de multe altele, stres, bani cheltuiti, vieți consumate prin tribunale. În fine, în acest an, începem cadastrarea”, precizează Herăscu.

Edilul speră ca anul 2022 să fie unul cu multe realizări, să se finalizeze cu rețeaua de apă și rețeaua de canalizare în comună, pe care să le predea ulterior APAVIL-ului.

În acest sens unul dintre proiectele pe care primăria le-a depus pe Prgramul Național Anghel Saligny este realizarea branșamentelor pentru populație la apă și canalizre. În afară de proiectul care privește reabilitarea drumurilor din localitate.

”Suntem mulțumiți de investiția Consiliului Județean pe drumul care traversează localitatea de la nord la sud și avem promisiunea că turnarea de covor asfaltic va continua și în 2022. Avem depuse pe Agenția de Mediu, mai multe proiecte din care unul vizează realizarea iluminatului public modern, cu leduri și telegestiune pe drumurile comunale și cele de interes local. Am finalizat Căminul Cultural din Tetoiu și avem depus un proiect pentru cel din Țepești și localul primăriei. Unde dorim să montăm panouri fotovoltaice. Totodată vom amenaja și două stații electrice de încărcare în comună”, mai adaugă edilul din Tetoiu.

Unul dintre proiectele mari la care lucrează administrația Herăscu este unul turistic care vrea să pună în valoare situl paleontologic din Bugiulești, acolo unde au fost găsite mai multe fosile de animale și de hominoizi, un sit de altfel cunoscut în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *