În Șușani, prioritatea lui Daniel Constantin sunt drumurile dar și deschiderea localității pentru investitori

Edilul salută Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, considerând că este momentul ca localitățile să facă un pas uriaș înainte, anii următori fiind decisivi pentru ca România să aibă infrastructura de bază încheiată.

”Este un adevăr că România a rămas în urmă pe multe paliere, în ceea ce privește infrastructura. Aud multe teorii că nu mai este nevoie de satul românesc, sau ce dacă dispar localitățile mici, nu avem nevoie de ele, de comune, hai să comasăm totul. Pierdem un aspect esențial, da, din localitățile care nu au infrastructură și implicit nici investitori și nici locuri de muncă evident, ne confruntăm cu o hemoragie de populație. Numai că scăderea galopantă a comunităților produce efecte în lanț care afectează un uriaș sistem. De la pierderea medicilor, un medic nu va veni niciodată la câteva sute de pacienți, profesorii își pierd normele și trebuie să alerge sute de kilometri într-o zi pentru a face o normă întreagă, micile afaceri locale se închid, neavând clientelă. Migrația din comune atrage după sine un fenomen uriaș care se resimte în economie, în sănătate, în toate domeniile. De aceea rolul statului și al guvernanților este a ajuta nu doar marile aglomerații urbane dar mai ales comunitățile mici. Care sunt păstrătoare de tradiții, de meșteșuguri, de repere morale, comunități nealterate și care au dreptul la un trai bun. Așadar am fost plăcut surprins de cele afirmate joi la Râmnicu Vâlcea de domnul secretar Abrudean, un om care a arătat că știe care sunt necesitățile satului românesc”, spune primarul din Șușani.

În acest sens, Daniel precizează că peste 90% din infrastructura de drumuri comunale și de interes local a fost intabulată și toate drumurile care au rămas nereabilitate vor fi depuse în proeicte pe PNI. De altfel prin PNI urmează a fi depusă și extinderea de ape dar și amplul proeict al rețelei de gaze naturale

Acesta spune că un accent deosebit l-a pus pe cadastrare. În această vară a semnat un contract pentru cadastrarea a trei sectoare din comuna Șușani care înseamnă nu mai puțin de 1.500 de imobile.

”Acesta este un alt aspect util. Pentru că suntem o comună agricolă, unde se caută terenuri pentru arendă. Pentru a fi exploatate aceste terenuri este nevoie de acte, de titluri de proprietate. De aceea cred că aceasta instituție de cadastrării și inatbulării este extrem de utilă. Este o prioritate pentru mine”, adaugă edilul din Șușani.

La nivel de lucrări se află în execuție refacerea alunecării de teren din satul Stoiculești.

Și nu în ultimul rând, siguranța locuitorilor din Șușani este pe primul loc pentru administrația din Șușani, nu mai puțin de 34 de camere au fost montante în punctele cheie ale comunei, zone unde se aruncă gunoaie, zona școlilor, intersecții. Două din camere au vedere în infraroșu și pot distinge numerele de înamatriculare pe timpul nopții.

Referitor la școli, primarul Constantin a mulțumit Asociației Rotary pentru gestul oferit celor 94 de elevi.

”Cu ocazia începutului de an școlar,reprezentanții Rotary Club Râmnicu Vâlcea au revenit in comuna noastră și au oferit celor 94 de preșcolari și școlari din ciclul primar, ghiozdane echipate cu cele necesare pentru școala . Emoția și bucuria simțită de copiii din comuna noastră la primirea ghiozdanelor și a surprizelor dulci,au dat o nota specială evenimentului și pe aceasta cale țin să mulțumesc pentru darurile oferite și pentru implicare,organizației Rotary Club Râmnicu Valcea.” mai spune primarul din Șușani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *