În Stroești se modernizează drumurile, căminele culturale și extinde alimentarea cu apă

 

Primarul comunei Stroești, Velcu Tudor Istocescu, se interesează continuu de obținerea de fonduri pentru realizarea mai multor obiective de pe raza localității. Unul dintre aceste obiective este reabilitarea drumului de interes local Dianu – Oblocești, unde există și o alunecare de teren, drum care deservește și terenurile agricole.

În prezent se execută documentația pentru promovarea unui proiect pe fonduri euroepene, privind asfaltarea drumului comunal 131, Stroești – Oblocești și drumul care pleacă din satul Dianu spre comuna Măldărești.

În ceea ce privește reabilitarea infrastructurii, primarul Istocescu s-a ocupat și a întocmit documentația necesară pentru asfaltarea tuturor ulițelor din comună, în toate satele.

« Pentru toate aceste proiecte s-au făcut demersuri la Consiliul Județean Vâlcea, la Ministerul Lucrărilor Publice, la ADR Craiova și sperăm ca multe dintre acestea să se realizeze », spune primarul Tudor Velcu Istocescu.

Pe lângă aceste multe proiecte, administrația locală lucrează la refacerea și amenajarea drumului comunal Mitu Săraru, lucrare ce urmează a fi finalizată în această toamnă, iar pentru  ulițele Mitu Săraru, Boalda și Măgura s-a ținut licitația, s-a încheiat constractul de lucrări și s-a înaintat documentația la Ministerul Lucrărilor Publice pentru asfaltare.

De asemenea, pentru obiectivul consolidare DC 132 Stroești – Dianu, km 3+100, s-a ținut licitația și s-a încheiat constractul de lucrări, urmând să înceapă lucrările, iar până la sfârșitul anului în curs să fie și acestea terminate.

Tot în satul Dianu se extind lucrările de alimentare cu apă, iar edilul are speranța că lucrările se vor termina în luna noiembrie, astfel încât tot satul să aibă apă potabilă, ocazie cu care, toată localitatea va beneficia de alimentare cu apă potabilă.

De asemenea, se lucrează la extinderea căminului cultural din satul Stroești și construirea grupurilor sanitare în interior, dar și la reabilitarea căminului cultural din satul Dianu. Totodată, se lucrează intens și la amenajarea spațiilor de joacă din satele Cireșu și Stroești, lucrări ce trebuiesc finalizate la sfârșitul lunii septembrie.

Toate aceste investiții de pe raza localității sunt posibile, datorită colaborării foarte bune între primar, viceprimar, salariații primăriei, consiliul local și cetățenii comunei, cărora edilul Istocescu le mulțumește pentru implicarea și sprijinul acordat.

Claudia POPA

2 comments

  • Camelia

    Domnule primar, va rugam sa luati in calcul si canalizarea. E drept ca e necesara si asfaltarea, insa de exemplu in Boalda drumul este bine intretinut chiar si asa, cu macadam, cum este acum. Partea proasta este ca odata asfaltat, trebuie spart si stricat iar pentru canalizare. Incercati proiecte pentru asta si veti castiga si mai multa stima din partea locuitorilor comunei!

  • Elena

    Sunt de acord cu Camelia. Canalizarea in comuna si implicit in satele din comuna este o prioritate. Veti castiga cu siguranta toata stima locuitorilor comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *