În Stroeşti, 5 familii plecate la muncă în străinatate, au revenit în ţară

Peste tot în judeţul Vâlcea, se petrece fenomenul revenirii acasă. Printre cauze se numără în special Brexitul dar şi dorinţa unor vâlceni de a sta alături de familie şi de a căuta un job în ţară.

În Stroeşţi, în acest an, 5 familii au revenit în localitate, înscriindu-şi copiii la şcoala din localitate.

„Părinţii şi-au găsit de muncă în Vâlcea, cu salarii mulţumitoare. Există un fenomen care pe noi ne bucură. Sunt localnici care lucrează fie la Râmnicu Vâlcea, fie în Sibiu, fie la diferite firme de construcţii în ţară. Chiar dacă ajung acasă o dată la săptămână e mai bine decât  în străinătate, unde veneau acasă doar de sărbători”, spune primarul Tavi Ciolacu.

Şi numărul asistaţilor social a coborât la 8 şi sunt şanse, spune edilul ca până la finalul anului să dispară complet, pentru că mulţi au înâţeles că mai bine îşi caută un loc de muncă decât să stea acasă pe venitul minim garantat.

În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura localităţii, deja se lucrează la podul peste Cerna din  zona Chiuoasa iar drumul din Dianu a fost finalizat. Mai sunt în lucru 2 punţi pietonale.

AP

One comment

  • Damianov

    M-am nascut in Stroiesti, mi-e dor de casa noastra , de locul unde sunt afisate numele bunicilor morti in primul razboi mondial, sa aprind o lumanare la biserica din sat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *