În Stoilești se derulează patru mari investiții

Comuna Stoilesti este una dintre cele mai extinse localitati rurale ca suprafata din judetul Vâlcea. Cu 15 sate foarte răspândite, comuna este foarte greu de administrat, din punct de vedere al infrastructurii și utilităților. Cu toate acestea, chiar dacă fonduri sunt foarte puține, interesul primarului Florin Ionescu pentru dezvoltarea comunității este vizibil, tocmai prin proiectele de investiții care s-au făcut și care sunt în derulare. Pe lângă infrastructură, edilul are în vedere și asigurarea sănătății și învățământul.

Astfel că, patru importante proiecte de investiții ce se derulează prin OG 28, se desfășoară în această perioadă în comuna Stoilești. Primarul comunei lucrează la continuarea alimentării cu apă, respectiv la racordurile pompelor la bazinele cu apă, după care în luna mai se vor putea racorda la rețeaua de apă aproximativ 400 de gospodării. ”Se asfaltează și ulița, la școala Bârșoiu, pe o distanță de 1,5 kilometri și se continuă lucrările la modernizarea uliței Biserica Ghiobești, uliță care face legătura dintre satul Ghiobeşti şi satul Urşi, iar această uliță asigură accesul cetăţenilor către primărie, biserică, dispensar, şcoală, respectiv toate instituțiile comunei,  precum și continuarea lucrărilor pe drumul comunal 39, Bulangei – Geamăna. De asemenea, am scos la licitație modernizarea grădiniței din satul Urși, iar această investiie se va realiza cu bani de la bugetul local.”, a declarat Ionescu.

De-a lungul timpului, primarul a monitorizat și starea persoanelor cu dizabilități, drept urmare în colaborare cu niște ONG-uri a reușit procurarea de cărucioare pentru persoanele cu handicap locomotor. Luna trecută, prin grija primarului, încă o persoană a beneficiat de un astfel de aparat care să îi asigure deplasare cu forțe proprii.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *