În staţiunea Vârful Romani (staţiune creată în jurul unei mănăstiri) vor fi investiţi 200 milioane de euro în următorii ani

Deja sunt în construcţie 3 moteluri care vor dubla numărul actual de locuri de cazare de 150 iar concesiunea terenurilor a ajuns la 800 de hectare.

Cele trei moteluri sunt ale lui Nicu Hagivreta cel care a deschis anul acesta cel mai nou domeniu schiabil din România, urmând ca în anul acesta să fie şi mai extins, oferind totodată locuri de cazare celo care vor veni la schi într-una din cele mai noi şi mai frumoase staţiuni, creată în jurul unei mănăstiri la cota 1.600.

Staţiunea Vârful Romani a apărut în ultimii 10 ani, la cota 1.600, deasupra oraşului Horezu, o zonă absolut superbă care se întinde pe coamele muntoase ale Masivului Căpăţânii.

Aici s-au ridicat peste 100 de case de vacanţă, pensiuni şi alte structuri hoteliere, zona fiind deja una care atrage de la an la an turişti dar şi investitori în turism.

Anul trecut omul de afaceri a concesionat teren pentru a amenaja 5 pârtii de schi dar şi pentru a ridica mai multe structuri de cazare.  

Grupul investitorilor s-a extins, în prezent, directorul grupului Rovere dar şi investitori arabi au declarat că vor începe să investească în noua staţiune. Sumele vehiculate sunt de 200 de milioane de euro, pentru următorii 5 ani, însemnând pârtii de schi, hoteluri, parcuri de aventură.

„Dacă în aces an, am avut 605 locuri de cazare în Horezu şi Vârful Romani, anul viitori vom atinge cu siguranţă pragul de 1000 de locuri de cazare. Vara asta, Vârful Romani a fost cea mai cautătă destinaţie pentru cei care au venit la Horezu. Suntem deschişi pentru orice investiţie. Colaborăm aici cu Consiliul Judeţean pentru amanejarea drumului şi suntem în faze avansate pentru a duce curentul electric sus, sper că în primăvară să înceapă efectiv lucrarea”, spune primarul Nae Sărdărescu.

Horezu, staţiune de interes local este capitala Depresiunii Horezu, una din cele mai frumoase zone a Olteniei de sub Munte, care include 12 localităţi subalpine şi totodată cunoscută prin capitala ceramicii româneşti dar şi prin simbolul UNESCO: Mănăstirea Hurezi, ctitorie a voievodului Constantin Brâncoveanu.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *