În staţiunea Ursu – Ursuleţul din Vaideeni va fi construit un mare complex turistic

O mare companie din Bucureşti va investi într-un complex turistic, pe cel puţin 7 hectare, în staţiunea Ursu –Ursuleţul, urmând să creeze un parc de agrement, pensiuni, bungalowuri, mini-pârtii de schi şi alte puncte de distracţie.

Reprezentanţii companiei au discutat deja cu Primăria Vaideeni, iar, începând cu anul viitor, va fi demarată efectiv execuţia investiţiei. Şi nu doar această companie! De altfel, se vor deschide alte zece şantiere pentru primele pensiuni din noua staţiune.

„Ca o particularitate, pe lângă criteriile severe de respectare a spaţiului verde şi raportul dintre spaţiul contruit şi spaţiul concesionat, mai avem un criteriu foarte clar, la care ţinem. Indiferent de cât de mare va fi hotelul sau pensiunea, că are un etaj sau două etc.,  este obligatoriu să se respecte arhitectura Vaideeniului. Temelia să fie de piatră, iar culorile să fie doar alb şi negru. Nu dorim să avem case roşii, verzi, albastre etc.. Această staţiune este prelungirea montană a Vaideeniului”, spune primarul Daniel Băluţă.

Aşadar, anul 2016 înseamnă conturarea unei noi staţiuni montane în România, Ursu-Ursuleţul, la peste 1.600 de metri altitudine.

Vâlcea nu şi-a scris încă destinul prea frumos, pentru că, dincolo de ceea ce cunoaştem noi acum, mai sunt alte minuni pe cale să se întrupeze.

Aici există munte în peste o treime de judeţ, adică Vâlcea şi-a luat rolul în serios, de a sprijini raiul cu umerii, dinspre Horezu până sus, la Câineni, lăsând, uneori, ca vârfurile de munte să străpungă, din loc în loc, chiliile sfinţilor. Şi nu ne-am oprit aici. Pentru că, dacă am scris, până anul ăsta, de staţiunea care se ridică în jurul meteorei de la Vârful Romani, asta nu e tot.

VaideeniÎn partea de vest a meteorei, lângă Vârful Romani, staţiunea unde cerul se odihneşte în pădurea de brazi, mai apare o staţiune.

Ursu – Ursuleţul este al doilea punct turistic al Vâlcii, o staţiune care acoperă platoul de la 1.500 de metri, până sus la Vârful Ursu (2127 metri). 500 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească turişti. Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea.

Loturile sunt scoase la licitaţie, proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu, va aduce Austria mai aproape de noi. Şi proiectul nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu – Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

Nu vom avea rivalitate. Ceea ce este aici sus, pe golul alpin, nu se regăseşte în altă parte a României. Ursu – Ursuleţul va fi povestea României, va fi nucleul unui alt tip de turism montan. Sunt convins că, la finalul acestei investiții, va exista un drum invers al turiştilor, dinspre Europa spre România. Eu am spus de mai multe ori, Carpaţii nu au fost deloc exploataţi la potenţialul lor turistic. Or fi ei Alpii mai mari,  dar Carpaţii au poveste”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Pentru cei care nu ştiu, Vaideeniul este localitatea care a scăpat în Vâlcea pe după gardul Ardealului. A fost locul care, în marea migraţie a secolelor XVII şi XVIII, a adunat românii din imperiu. De aceea, probabil, această nouă punte a românilor de aici cu  românii de dincolo.

Şi ce poate fi mai frumos decât o nouă staţiune montană la Vâlcea, la peste 1.500 de metri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *