În Șirineasa se finalizează cele 43 de drumuri și se continuă lucrările la trotuare până la limita localității
Cu venituri proprii de 704 mii lei, față de 250 mii lei în 2022, la o populație de 2.300 de locuitori, localitatea aflată aproape de vărsarea râului Luncavăț, este în siajul economic al Băbeniului, oraș cu care se învecinează.
De altfel la Băbeni lucrează în mare parte forța de muncă activă.
Șirineasa este localizată aproximativ în centrul Vâlcii, are o mică ecomomie în zona retailului, a micilor servicii, primarul Ion Bebe Streinu, susținând că este loc pentru alte afaceri care să creeze chiar o mică industrie, mai ales odată cu finanțarea anunțată pentu rețeaua de gaze naturale.
”Ne aflăm pe cel mai tranzitat drum județean din Vâlcea, o zonă relativ apropiată chiar de Râmnic și de Drăgășani, pe un culoar care leagă municipiul de zona de sud și de sud vest a Vâlcii. Avem o rețea de utilități destul de bine extinsă, avem noi proiecte pentru drumuri, pentru rețeaua de gaze naturale și un potențial economic care nu e valorificat destul. vom continua amplul proiect de reabilitare a drumurilor, după ce ne mai lasă vremea. Aici țin foarte mult la calitatea lucrării. Am pus primul strat de asfalt pe 41 de drumuri din 43 și numai bine, vedem cum se comportă acesta. Vom relua așadar după ce vremea se îmbunătățește. La nivel de drumuri, am depus și la AFIR, pentru fonduri europene, reabilitarea drumurilor agricole, în lungime de 9 km”, spune primarul Ion Bebe Streinu.
Comuna deține pe teritoriu un parc fotovoltaic, administrația urmează să amenajeze stații de încărcatre, lucrează la proiecte pe energia verde. Există așadar o creștere financiară în bugetul comunei față de anii precedenți dar edilul spune că nu e mulțumit și că trebuie ca în următorii ani, localitatea să atingă acel prag care să îi permită resurse mai mari pentru cofinanțarea de proiecte.
Cu fonduri europene se vor monta sisteme fotovoltaice pe instituțiile publice – grădiniță, dispensar, primărie, școală care să asigure independența energetică a acestora.
Anul acesta nu vor mai fi probleme cu furnizarea apei, a fost forat un nou puț pentru a completa rezerva de apă potabilă.
Și nu în ultimul rând vor continua lucrările de amenajare a trotuarelor în comună, primarul Streinu spunând că are în vedere siguranța pietonilor, în special a copiilor care se deplasează în localitate, pe un drum intens circulat. Trotuare care se vor extinde pe toată lungimea localității.
”Vom investi în aceste stații de încărcare, în microbuze electrice. Vom reabilita corpul B al școlii gimnaziale, mă refer la o reabilitare din punct de vedere energetic. Și nu în ultimul rând căutăm zona în care să putem amenaja un parc fotovoltaic, al primăriei.