În Sinești se va construi o sală polivalentă de 102 locuri

Comuna Sinești continuă parcursul ultimilor ani în care condiţiile asigurate elevilor sunt dintre cele mai bune şi diverse, similare celor din mediul urban.

Potrivit autorităţii locale, nu peste mult timp comuna Sinești se va putea mândri cu existenţa pe teritoriul său a unei săli de sport școlare moderne, unde elevii și tinerii din comună îşi vor putea desfăşura orele de educaţie fizică şi sport sau se vor putea organiza diverse activităţi, antrenamente şi competiţii sportive.

„În urma demersurilor Primăriei comunei Sinești, Compania Naţional de Investiţii a aprobat în cursul anului trecut, cererea noastră pentru construirea unei săli de sport cu 102 locuri, prin Subprogramul Săli de sport, la Şcoala Gimnazială Sinești. Sala va fi construită în in vecinătatea grădiniței. Ca urmare, ceea ce părea la început doar o idee frumoasă, este acum o certitudine”, a apreciat primarul Cristian Burleanu.

Administraţia locală din Sinești trebuie să asigure finanţarea cheltuielilor privind racordurile la utilităţi (energie electrică, apă, canalizare, gaz, etc), precum şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru depozitarea materialelor şi organizarea şantierului.

Sala va avea o suprafaţă construită de 1.030 mp şi va putea găzdui meciuri de handbal, fotbal, volei, tenis de cîmp, baschet, cu 102 locuri în tribune.

Asigurarea unei săli de sport pentru copii și tineri, unde aceștia vor beneficia de condiții moderne, va contribui la ridicarea la standarde înalte a condițiilor asigurate copiilor, tinerilor și chiar vârstnicilor din comună.

Elevii, tinerii și adulții vor beneficia de o sală de sport propice desfășurării în condiții optime a activităților de educație fizică a școlarilor, de antrenament pentru sportivii care activează (cu rezultate foarte bune) în cadrul cluburilor sportive comunale și de sport a tinerilor, oferindu-le condiții favorabile pentru dezvoltarea deprinderilor motrice, a calităților fizice necesare în viață și pentru menținerea sănătății populației comunei, precizează reprezentanţii administraţiei locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *