În scurt timp va fi lansată în licitație administrarea Depozitului Ecologic de Gunoi de la Roești

După ce vor fi centralizate toate hotărările de consilii locale de la cele 89 de localități, administrarea Depozitului Ecologic de Deșeuri de la Roești va fi scoasă la licitație.

Până în prezent, majoritatea Consiliilor Locale au transmis aceste hotărâri, au fost făcute și câteva amendamente dar lucrurile sunt în linie dreaptă. Mai sunt câteva hotărâri de luat, printre care și Râmnicu Vâlcea.

Odată scos la licitație, dacă nu sunt probleme, constestații, în cursul acestei veri am avea deja operatorul desemnat care se va ocupa de administrarea acestui serviciu.

Reamintim că în cursul lunii inaurie Depozitul a fost recepționat și în prezent obiectivul se află sub pază.

Investiţia de la Roeşti face parte dintr-un amplu proiect derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru care CJ Vâlcea a obţinut o finanţare europeană de circa 30 de milioane de euro şi care urmăreşte introducerea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţ, în concordanţă cu cerinţele de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Scopul executiei depozitului conform pentru deseuri este acela de a asigura eliminarea in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei a refuzului de la statia de sortare, a produsului similar compostului obtinut din tratarea biologica a deseurilor biodegradabile si a refuzului de la tratarea mecanica.

Statia de sortare ce va avea o capacitate de 10.180/ to/an, va asigura conditiile pentru sortarea deseurilor reciclabile provenite din colectare separata si va contribui la atingerea tintelor de reciclare si a celor privind reducerea cantitatii de deseuri depozitate.

Statia de tratare mecano-biologica (TMB) va contribui la atingerea tintelor prin reducerea cantitatii de deseuri si a fractiei biodegradabile depozitata in depozitul conform. De asemenea, executia statiei TMB, va contribui la protectia mediului si imbunatatirea calitatii solului prin utilizarea produsului similar compostului ca strat de acoperire sau ca strat vegetal in spatii verzi sau pe terenuri degradate, dar si a compostului obtinut din tratarea deseurilor verzi si a biodeseurilor colectate separat ca ingrasamant natural in agricultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *