În scurt timp în Șirineasa vor demara lucrările de asfaltare a ultimelor drumuri de pământ

Cu venituri proprii de 250 mii lei (111 lei per capita), la o populație de 2.300 de locuitori, localitatea aflată aproape de vărsarea râului Luncavăț, este în siajul economic al Băbeniului, oraș cu care se învecinează. De altfel la Băbeni lucrează în mare parte forța de muncă activă.

Șirineasa este localizată aproximativ în centrul Vâlcii, are o mică ecomomie în zona retailului, a micilor servicii, primarul Ion Bebe Streinu, susținând că este loc pentru alte afaceri care să creeze chiar o mică industrie.

”Ne aflăm pe cel mai tranzitat drum județean din Vâlcea, o zonă relativ apropiată chiar de Râmnic și de Drăgășani, pe un culoar care leagă municipiul de zona de sud și de sud vest a Vâlcii. Avem o rețea de utilități destul de bine extinsă, avem noi proiecte pentru drumuri, am semnat contractul pe Anghel Saligny, am terminat licitațiile și vom demara astfel lucrările care vor încheia astfel toată infrastructura rutieră a localității. Consiliul Județean ne-a sprijinit cu drumul județean.  Sunt discuții cu potențiali investitori, au fost recent achiziționate și activele de aici ale fostului Oltchim. Interesul meu este de a aduce aici investitori sau de a fi deschiși pentru orice parteneriat care să aducă venituri suplimentare la buget și locuri de muncă”, susține Streinu.

Comuna deține pe teritoriu un parc fotovoltaic, administrația urmează să amenajeze stații de încărcatre, lucrează la proiecte pe energia verde. Însă are și două probleme cu care se confruntă. Centrul cultural din comună, un proiect, pentru care primăria are promisiunea că în acest an va fi deblocată situația.

Există o creștere financiară în bugetul comunei față de anii precedenți dar edilul spune că nu e mulțumit și că trebuie ca în următorii ani, localitatea să atingă acel prag care să îi permită resurse mai mari pentru cofinanțarea de proiecte.

De asemenea, un alt proiect foarte important pentru comunitate a fost reabilitarea dispensarului medical, la interior. Dispensarul medical a fost reabilitat cu fonduri proprii, de la bugetul local, doar pe exterior, iar acum se așteaptă finanțare pentru a putea să demara execuția reabilității la interior. Iar în acest an 10 milioane de lei vor fi investiti în reabilitarea de drumuri.

”Vom investi în aceste stații de încărcare, în microbuze electrice. Vom reabilita corpul B al școlii gimnaziale, mă refer la o reabilitare din punct de vedere energetic. Și nu în ultimul rând căutăm zona în care să putem amenaja un parc fotovoltaic, al primăriei. Vom continua trotuarele spre Băbeni și spre Popești, vrem să facem din comuna Șirineasa, un centru atractiv pentru investitori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *