În scurt timp în Orlești încep lucrările la două semicenturi ocolitoare

Orleștiul o localitate care se dezvoltă în mod accelerat iar administraţia continuă proiectele de urbanizare a arterelor de circulaţie, urmâd să lucreze la spaţiile verzi, mobilier stradal.

Totodată se așteaptă investitori în zona turistică Lacul lui Orlea, în industrie, o fabrică de cărămidă, plus mulți agenți

Este locul unde se termină 7 dealuri, punctul maxim de frumos din lunca Oltului, locul unde simţi cum pământul se învârte, şi panoramatic se văd marginile lumii. Este o minune unde îngerii îşi ostoiesc setea.

Acum peste 600 de ani, Mircea cel Bătrân a urcat pe aceste culmi şi se spune că ar fi locul unde marele rege ar fi spus, “Io Mircea Voievod”, atunci când cei doi fraţi, căpitanii Orlea, au primit în dar iazurile de jos, câmpiile Orleştiului şi dealurile cu vii. Aici Mircea a poposit preţ de 3 zile.  Chiar lângă Lacul din vârful dealului.

Orleştiul este o localitatea aflată în bazinul viticol al Drăgăşaniului, de fapt graniţa nordică a viţei nobile. Aflat la 10 km de Drăgăşani şi 30 de Râmnicu Vâlcea, Orleştiul este cea mai dezvoltată localitate rurală din Vâlcea, un model de administraţie eficient, locuitorii benficiind de infrastructură de apă, canalizare, gaze, drumuri.

Administrația va implementa un proiect care prevede modernizarea drumurilor agricole pe o distanţă de 10 kilometri, un fel de semicenturi ale comunei care deschid zone cu potențial industrial.

Finanţarea va fi asigurată prin AFIR, așadar prin  fonduri europene. Valoarea proiectului este estimată la un milion de euro, conform condiţiilor prevăzute în program.

Vorbim de două dintre cele mai importante drumuri ce urmează să fie reabilitate sunt cel dinspre Foteşti şi cel care duce la Scundu, ocolind DJ 645.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *