În Scundu, localitatea celor 400 de izvoare se implementează un amplu proiect de asfaltare

Scundu, localitatea aşezată în cea mai frumoase cărare printre dealuri, cu primăveri superbe, cu veri răcoraose, cu ape mii care ies din adâncuri pentru a ţine verde această oază de pământ, cu un cu soare ramificat printre case, cu un pârâu care a fost dar pentru oameni şi cu o administraţie care s-a gândit mereu la ce este mai util pentru fiecare locuitor. Acesta este Scundu.

Toată localitatea este, de fapt, o biserică a botezului, din care 400 de izvoare curg cu apă sfinţită, de după aproape fiecare casă. Aşa e, pe stânga şi pe dreapta acestei localităţi, asistăm la cea mai mare minune, veche de când creştinătatea: izvoarele care vin de la un altar de sub pământ, trec prin botezul rădăcinilor pădurilor de pe dealuri şi apoi ţâşnesc cu repeziciune în sute de cişmele.

Nu, nu e exagerare, peste 200 de cişmele numără Scundu, de la un capăt la altul, unele vechi de sute de ani, altele acum, peste noapte, zidite, izvoarele sunt captate şi dau prospeţime acestui frumos loc sfânt.

De aceea, la Scundu, verile nu au secetă, urgia lui Cuptor nu arde, ci mângâie, apa divină nu seacă, nu slăbeşte în curgere, ea vine pentru a aduce răcoarea zilei acestui colţ de rai.

Un amplu proiect de asfaltare a început în comuna Scundu. În urma acestui proiect vor fi asfaltate 10 drumuri, 7 km în total, în fiecare sat, urmând a fi reabilitatea toate drumurile de interes local. Este o nouă etapă în modernizarea comunei.

Totodată prin Fondul Naţional de Investiţii, localitatea va avea un iluminat public modern, economic.

Este de altfel una din localităţile frumos aşezate în trecătoarea dinspre Olt spre Pesceana, iar administraţia doreşţe reîntoarcerea acasă a tinerilor, pentru că, spune primarul Dumitru Blejan, este de muncă şi în România.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *