În Sălătrucel, se construiește un superb complex turistic cu căsuțe din lemn

Nu mai este niciun secret faptul că Sălătrucel este una din comunele cu ridicat potențial turistic, doar în ultimii ani, aici s-au ridicat mai multe pensiuni și administrația este convinsă că această axă va dezvolta localitate.

”Suntem comuna aflată la poalele Coziei, care ocupă cea mai mare parte din acest areal montan, inclusiv cunoscutul vârf al muntelui. Ceea ce este o uriașă oportunitate de a axa strategia noastră pe această direcție, de dezvoltare a tot ce înseamnă turism – montan, de agrement, de drumeție, de patrimoniu, cultural, avem unul din cele mai mare situri de fosile marine. Și se pare că dezvoltatorii din turism au înțeles uriașul potențial al comunei noastre”, spune primarul Dorel Ancuta.

În această perioadă, un astfel de dezvoltator ridică cinci cabane de lemn în comună, creând unul din cele mai frumoase complexe turistice din Vâlcea.

Și nu este singurul, în acest an, în Sălătrucel se vor construi alte 4 pensiuni turistice, comuna fiind în vecinătatea stațiunii Călimănești dar și pe drumul spre Curtea de Argeș, drum care va asigura legătura directă cu autostrada Sibiu – Pitești, prin nodul de la Șuici.

Zeci de izvoare, de pârâruri care străbat pădurile Coziei, se adună aici jos, în Sălătrucel, oferind cea mai armonioasă comuna din zona Călimăneștiului. Sălătrucel este o scară spre inițiere, o scară a anotimpurilor, pentru că în anumite momente, în comuna vâlceană, pot fi surpinse trei anotimpuri – zăpada de pe Cozia, primăvară desupra ultimelor sate și vara, jos, la drumul național. Un pastel al timpului unic la Vâlcea, îl oferă frumoasa comună a Sălătrucelului

La nivel de infrastructură, se lucrează la podul de la Miu și alunecarea de la Șerbănești.

Unde este Sălătrucel, probabil, localitatea cel mai frumos dispusă în arealul montan al Vâlcii, este vorba de tivul Coziei, muntele dacilor, adică acolo unde dantelăria Sălătrucelului creează cea mai frumoasă aşezare subalpină din Vâlcea.

Din oricare parte te îndrepţi spre Cozia, suita de case construite parcă una peste alta, până sus aproape de cota alpină te încântă ca o poveste din alte orizonturi. Vorbim de o comună care stă efectiv pictată pe Muntele Cozia.

Sălătrucel este o comună înclinată. E ca o tangentă care pleacă de jos de la Coisca, se duce până la vârful pe care îl vedem de jur împrejur de la peste 30 – 40 de km depărtare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *