În Runcu se lucrează la infrastructura de drumuri

De curând, în comuna Runcu s-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului comunal 119, Valea Babii – Surupați – Urluești. Potrivit primarului Vasile Stoica, s-au modernizat 2,8 kilometri din acest drum, iar acum se reface platforma de drum pe DC 119A, respectiv drumul Căligi. Totodată, vor începe lucrări de reparații și la școala din centrul localității.

 

”Am reuşit să drămuim bugetul local astfel încât să ne permitem mai multe lucrări care să îmbunătăţească confortul cetăţenilor. Încercăm să facem localitatea tentantă pentru cei care vor să se mute aici, să aibă o locuinţă.  în timpul pandemiei, am avut mai multe familii din Râmnicu Vâlcea care au ales să stea aici, departe de orice factor de risc.. S-au îngrijit de grădini, de livezi, a fost o vacanţă de primăvară pentru mulţi, făcută în mediul rural”, spune edilul din Runcu

Autoritățile mai spun că vor încerca să identifice fonduri europene pentru un proiect privind asfaltarea tuturor drumurilor locale dar și a drumului de legătură cu localitatea argeșană Tigveni. Pentru rețeaua de canalizare, dată fiind natura reliefului, Primăria are în vedere tot accesarea de fonduri europene pentru fose septice colective și vidanjă.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *