În Roeşti sunt executate ample lucrări de regularizare a pârâurilor din satul Cueni

Satul Cueni din Roeşti va asigura pe viitor legătura cu Pesceana, dar în acelaşi timp, satul se confruntă atunci când plouă cu revărsări ale torenţilor care îngreunează şi chiar blochează accesul spre gospodării.

„Apele de suprafata provenite din precipitatiile atmosferice cazute pe ampriza drumului, aici la Cueni,  precum si cele care se scurg pe terasamente de pe terenul inconjurator, pot eroda terasamentele sau se pot infiltra in corpul drumului,reducandu-i astfel capacitatea portanta.  Colectarea si evacuarea lor se realizeaza cu santuri sau rigole la marginea platformei şi santuri de garda;. Am urgentat aceste reparaţii pentru a nu izola aceste gospodării. Mai mult, vom lărgi curbele de acces”, spune primarul Constantin Drăghici.

De altfel, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere a fost şi rămâne una dintre priorităţile investiţionale în comuna Roeşti. Astfel, s-au executat şi se vor executa lucrări de amenajare de rigole pluviale, s-au asfaltat deja sau se vor asfalta noi artere din cele care în prezent sunt destul de deteriorate, urmând să fie efectuate şi alte investiţii.

n 2018 va începe construcţia  „Drumului Haiducilor”, un drum care va lega localităţile din Lunca Oltului de cele din vestul judeţului, trecând pe sub culmea pădurii Cotoşmanului, unind Roeştiul de Pesceana.

Ruta aleasă trece pe sub culmile pădurilor Cotoşmanu şi Pesceana şi era folosită de către haiduci în secolele XVII şi XVIII. Drumul are, astfel, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *