În Râmnicu Vâlcea funcţionează primul salon de terapie pentru suflet: Teatrul Municipal Ariel

Este o terapie, prin artă, prin emoţie, prin verb, prin muzică, un adevărat şuvoi care curge de pe scenă spre public. Acesta este experimentul Arielului vâlcean.

“Autorul” este, de fapt, creatorul silabelor nescrise şi nerostite, dar al unor silabe pe care le punem pe portativul sufletului, aranjând într-un castel ionic domesticirea minotaurului timp, umplând spaţiile goale cu personaje, danţuri, râsete şi multă culoare. Te plimbi pe câmpiile dansante ale liricului, te opreşti doar pentru a pătrunde în pădurea slovelor scrise, dai mâna cu personajele, să le atingi, să le adulmeci, ca un vizitator din altă lume…

Anca şi Alin ies din matematica piesei de teatru incluse în teatru ca într-o matrioşcă, cu un dialog de excepţie, cu umbrele lor reale, asigurate de Gabi şi Mihaela, actorii care plusează un joc absolut fantastic, unde nu ai cum să te opreşti nici măcar din visul în care te induc cei 4 actori ai Olimpului nostru teatral. Subiectul rămâne o fantezie lină: întrebarea pe care şi-o pune orice autor – dacă personajele sale există şi au conştiinţă.

Autorul este un Truman Show pe scenă, iar la final, revolta este reală, autorul fiind agresat pentru autonomia sa în ale scenariului. O piesă care nu pierde umorul, poezia, dansul, amorul. Dansul lui Gabi şi al Mihaelei poate fi oricând folosit ca emblemă vieneză.

O piesă care arde, care schimbă culori, care combină umorul cazon al doamnei Popescu, femeia care îşi doreşte pisicul şi botezat, şi vedetă advertorială.  O piesă care intră prin suflet, scoate secundele şi creează acea piramidă terapeutică.

Alin Păiuş rămâne acel dandy de seară, Anca este o divă cuminte, Mihaela este zbuciumată, Gabi este inocentul realist, iar Camelia este femeia de la scara blocului, care face zacusca, în mieunat de pisici.

Acesta este Autorul. Frumosul de lângă noi, foaia de carte unde personajele şuşotesc, micul univers unde se aude muzica, seara de Râmnic când te visezi pe Broadway…

Acesta este “Autorul” de RADU HERJEU
regia artistică: BORIS MELINTI

Distribuția după personaje:

Autorul – GABRIEL POPESCU
Lili – MIHAELA MIHAI
Laur – ALIN PĂIUȘ
Marina – ANCA OLTEANU
Madam Popescu – CAMELIA CONSTANTIN

Acest spectacol se desfăşoară sub patronajul Primăriei Râmnicu Vâlcea, instituţie căreia i se subordonează Teatrul Municipal Ariel

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *