În Prundeni, toamna asta se dă ordinul de asfaltare al Transalpinei Vinului

În frumoasa localitate a Prundenilor, în foarte scurt timp va fi semnat ordinul de asfaltare al şoselei “Transalpina Vinului”, şosea care va uni pe culmile dealurilor de vest, toate podgoriile şi cramele, cu tronsonul din Drăgăşani.

Este cel mai frumos drum din zona de sud a judeţului, o premisă categorică pentru dezvoltarea agro-turismului dar şi pentru un acces direct al podgorenilor la proprietăţi.

“Suntem la ultimele lămuriri pe acest proiect, dar este clar că în această toamnă va fi semnat ordinul de începere al drumului vinului. Este un proiect aşteptat de toată lumea şi care va deschide o nouă axă în domeniul turismului viticol. El este dar va fi şi mai cunoscut, tocmai prin accesul mult mai facil spre aceste proprietăţi”, spune primarul Cristina Munteanu.

În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, edilul menţionează că va fi ridicată pe SICAP, asfatarea a 9 drumuri de interes local şi comunal, un amplu proiect care, odată finalizat, va însemna în proporţie de peste 90% drumuri moderne în comuna Prundeni.

Şcoala gimnazială se află în pregătire pentru a fi licitată modernizarea şi reabilitarea corpului de clădire, unde învată peste 200 de elevi.

“Nu în ultimul rând vreau să spun că am avut în vedere siguranţa şi securitatea cetăţenilor din comună. În acest sens, au fost montate 10 camere video foarte performante, în zona intersecţiilor, a şcolilor, camere care au rol preventiv şi care vor asigura un climat de linişte în comună. Sunt mulţi cetăţeni care optează să se mute aici, atunci trebuie să avem o comună liniştită, fără probleme şi un un indice de infracţionalitate redus total”, mai spune Munteanu.

Primăria a obţinut şi 50 de mii de lei, de la ANIF, bani care sunt folositţi pentru decolmatarea a trei canale colectoare, amenajate în anii 80. Acestea în timp au fost obturate iar în timpul ploilor, terenurile agricole erau veşnic inundate. În prezent se lucrează din plin la acest capitol.

Tot decolmatări au loc şi în zona podeţelor care subtraversează Drumul Naţional 64, astfel încât apele pluviale şi torenţii care vin dinspre versanţi să se poată scurge spre râul Olt

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *