În Pesceana s-a început cadastrarea terenurilor extravilane

2858 de hectare extravilan din comuna Pesceana urmează a fi cadastrate, potrivit declarației primarullui Ion Vasile. ”Am primit 35.000 de euro, fonduri guvernamentale, special pentru cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane. Am și demarat această acțiune, urmând să vedem cât din suprafața de 2858 hectare putem cadastra. Prețul este stabilit, rspectiv 60 de lei pe parcelă și vom începe cu o tarla. Este foarte bine, pentru că APIA cere ca terenurile să fie cadastrate, iar terenurile care nu au proprietar și nimeni nu a revendicat timp de trei ani de zile consecutiv, terenul respectiv va trece în posesia primăriei. Cadastrarea se va face după cartea funciară și acest lucru reglementează cadrul legal pentru fiecare teren aflat sau în posesia cuiva.”, a declarat primarul din Pesceana.

Infrastructura se dezvoltă în ritm alert

Infrastructura a căpătat contur, alimentarea cu apă, poduri și punți pietonale, drumuri asfaltate …. Interesul și viziunea pentru modernizarea comunei sunt vizibile, primarul a schimbat fața Pescenei, dovadă fiind votul de încredere al comunității spre o dezvoltare continuă.

”S-au finalizat cele două poduri din satul Ursoaia, introducerea rețelei de apă potabilă este pe finalizare și va începe să se construiască bazinul de apă, se va introduce energia electrică, după care urmează racordările la 900 gospodării aflate pe drumul principal și în satele Negraia și Ursoaia. S-au asflatat și doi km de drum și s-a început execuția rigolelor betonate pe drumul comunal 96  în satul Negraia.”, a declarat Vasile.

Noi proiecte de modernizare

Administrația locală caută în continuare finanțare pentru alte noi proiecte care să înfrumusețeze și modernizeze localitatea. Astfel că, primarul Vasile a depus un alt proiect pe OG 28, privind moderniarea a încă 8,2 kilometri de drumuri satești, în satele Ursoaia și Lupoaia, iar acum așteaptă finanțarea acestuia.

Un alt proiect a fost întocmit și depus la AFIR pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit, asta ca dovadă că, în Pesceana, contrar altor localități, populația este în creștere, familiile tinere au copii și au nevoie de o grădiniță cu program prelungit unde să își țină copiii. Ion Vasile a luat în considerare și nevoia tinerelor familii și de accea caută finanțare și pentru realizarea acestui proiect.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *