În Pesceana au început lucrările de alimentare cu apă

 

Viața și confortul minim ale comunității din Pesceana nu au fost nici pe departe apropiate de normalitate, în condițiile în care, se spune, că trăim în secolul XXI și mai suntem și europeni. Iluzii. Avem comune unde aleșii locali nu au mișcat un deget, au venit la primărie doar să ocupe scaunul de primar, timp de 8 ore pe zi. Avem comune unde comunitățile nu au apă la robinet, nu au canalizare, nu au baie, iar de veceu nu mai vorbim.

Comuna Pesceana este una dintre localitățile județului care nu au beneficiat până acum de aceste utilități absolut normale. În prezent, Ion Vasile, primarul în funcție, aflat la primul mandat, și-a făcut treaba de primar, adică s-a implicat în dezvoltarea comunei și a făcut proiecte, pe care le-a și pus în practică. A asfaltat, a făcut poduri, podețe, iar acum a  dat ordinul de începere a lucrărilor la investiția alimentare cu apă.

Acesta a anunțat că  rețeaua de apă potabilă are o lungime de 17,2 kilometri și va parcurge drumul județean, iar apoi se va axa și pe satul Negraia. “Au început lucrările de introducere rețea de alimentare cu apă, iar după ce se va termina la drumul județean, vom introduce și în satul Negraia. După terminarea lucrărilor de săpături pentru introducerea tubulaturii, vom continua cu lucrările de asfaltare.  De asemenea, se lucrează în continuare la asfaltarea a încă 5,2 km în satul Negraia, iar ambele investiții se derulează prin Ordonanța de Urgență 28”, a declarat primarul Ion Vasile.

În ceea ce privește asfaltarea de drumuri comunale, administrația locală pregătește documentații pentru obținerea de finanțări europene pentru asfaltarea a încă 8,7 kilometri de drumuri în satele Ursoaia și Lupoaia, cu ulițele aferente. Totodată, aparatul din primărie se pregătește pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate privind construirea unei grădinițe, iar deasupra ei, a unei săli de spectacole.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *