În Păușești Otăsău vor fi introduse gazele naturale: a fost depusă documentația pentru finanțare

Avem prima veste excelenta in 2021, spune primarul din Păușești Otăsăsu.  În asociere cu orasul Babeni și comuna Frăncești, am reușit sa fim printre primele localitati din județul Vâlcea, care au depus la ministerul fondurilor europene, in prima sesiune deschisa (pe 29 decembrie 2020), documentația completa pentru finantarea lucrărilor de introducere a gazelor in cele trei localitati! Nu a fost ușor, nu este și nici nu va fi, dar va garantez ca vom reuși!

Proiectul „Infiintare retea inteligenta de distributie a gazelor naturale in comuna Pausesti, judetul Valcea” include satele Pausesti, Pausesti Otasau, Barcanele, Valeni, Solicesti, Cernelele, Serbanesti si Buzdugan, o lungime de 21 de km.

Potrivit edilului, rețeaua de gaze naturale vine să completeze tabloul marilor investiții de infrastructură din comuna Păușești Otăsău.

”După ce ne putem lăuda cu unul dintre cele mai moderne drumuri care traversează localitatea de la est la vest, iată că un nou mare proeict vine să completeze seria de mari investiții din Păușești. Rețeaua de gaze naturale se traduce printr-o repopulare a satelor, mutarea aici a păușeștenilor dar și condiții optime pentru investitori de a dezvolta aici afaceri. De fapt vorbim de calitatea vieții, de confortul locuitorilor, de asigurarea condițiilor de urbanism, în cele din urmă nu vor mai exista diferențe între viața la oraș și viața la țară, din punct de vedere al confortului, dimpotrivă, cadrul natural va constitui un avantaj pentru zona rurală”, spune Avan.

De altfel, edilul spune faptul că distanțele comunei față de trei orașe, Râmnic, Băbeni și Horezu sunt relativ mici, ceea ce permite oricărui locuitor care lucrează în aceste centre urbane să-și permită o navetă în timp scurt.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *