În Păuşeşti Măglaşi se lucrează la Centrul de Zi pentru îngrijirea vârstnicilor

În comnuna Păuşeşeti Măglasi se lucrează la noul centru de zi pentru persoane vârstnice, care va funcţiona ca o unitate medicală de fizioterapie. Aparatura necesară funcţionării este pregătită pentru a fi instalată

Noua clinică va fi dotată cu cabinete medicale, personal sanitar şi va trata persoanele vârstnice. Printre acţiunile medicale care vor avea loc la acest centru se numărăr reabilitarea şi recuperarea neuropsihică, consiliere psihosocială şi informare, terapii de recuperare şi relaxase, socializare şi petrecere a timpului liber, precum şi îngrijiri de specialitate la domiciliu.

Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comuna Păuşeşti Măglaşi are valoarea de 2.639.106 de lei fiind asigurată prin POR 2014 – 202, iar termenul de finalizare este de un an: În cadrul proiectului se execută lucrări privind desfaceri parţiale ale zidăriei existente în vederea obţinerii unei funcţionalităţi, crearea unor spaţii luminate şi atractive, înlocuirea şi completarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de ventilare

La 10 km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul staţiunilor vâlcene, se dezvoltă una din cele mai elegante localităţi din judeţ, o comună parc, un loc, de unde cărările turistice duc spre Olăneşti, spre Horezu, spre zona monahală. Aici, avem de departe o adevărată oază de frumos.

Vorbim de Păuşeşti Măglaşi, comună unde sute de case frumoase au apărut în ultimii ani aici, unind satele unele de altele şi ştergând distanţele dintre localităţi. Curţile îngrijite, cu flori şi gazon, te duc cu gândul la un cartier rezidenţial nou din vreun municipiu dezvoltat.

Apa, gazul, canalizarea, drumurile asfaltate către terenurile agricole ale oamenilor care conectează suplimentar toate satele din comună, mica zona industrială unde recent au venit americanii, sunt doar câteva elemente care cresc calitatea vieţii oamenilor. Finanţările europene au ajutat, dar şi oamenii au ştiut să le folosească.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *