În Oteşani guvernul a alocat fonduri pentru reabilitarea mai multor drumuri afectate de calamităţi

Primăria Oteşani a primit de la guvern fonduri pentru reabilitarea mai multor drumuri afectate de calamiăţi, cum ar fi Chilia Mare, Chilia Mică, Boborâşti, Mironeşti Prodeşti, Sub Deal şi Deasupra Morii.

„Sumele sunt foarte utile, pentru că în urma ploilor din ultima perioadă, aceste drmuri de interes local fuseseră grav afectate şi puneau în pericol circulaţia, mai ales a autoutilitarelor, riscând să avem sate izolate. În această vară toate drumurilor vor fi remediate. Vreau să spun că investiţia la cele două poduri peste râul Luncavăţ este aproape de finalizare”, spune primarul Mircea Oprişor.

Este vorba de PNDL unde sunt în executie două poduri peste râul Luncavăţ. Pentru care s-au alocat astfel:  738,339.00 lei pentru construirea unui pod din beton armat în Oteşani şi 3,766,750.00 lei pentru construirea unui pod tot peste râul Luncavăț, în punctul Vâlculești, satul Cârstănești.

În ultimii ani, în comuna Oteșani s-au realizat numeroase investiții în infrastructura de bază, respectiv cea a drumurilor, introducerea rețele apă și canal, iluminat public modern, reabilitarea, modernizarea și extinderea școlii gimnaziale, precum și construirea unui After School.

Vorbim de o localitate care închide la est frumoasa Depresiune a Horezului, deschizând Valea Luncavăţului, râul care aduce de la munte spre Olt, cântul păstorilor.

Comuna boierescă, una din cele mai nobile aşezări de Vâlcea, acesta este Oteşaniul. Localitatea trovanţilor, un solfegiu al Luncavăţului, sprijinit de subcarpaţii Vâlcii, Oteşaniul nu vrea să rămână mai prejos decât celelalte comune din Depresiunea Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *