În oraşul Băbeni se vor amenaja 50 de locuinţe sociale

Oraşul Băbeni, fostă comună până în anii 2000 este unul dintre centrele urbane cu cea mai accelerată rată de creştere economică, din punct de vedere al PIB-ului, aflându-se deja pe locul 6 dar se confruntă cu o lipsa acută de forţă de muncă.

„În zona parcului industrial, companiile spun că nu au angajaţi şi că sunt locuri vacante pe care nimeni nu vine să le ocupe. Am ajuns să ne bazăm tot pe lucrători de peste 45 de ani. Da, ne bucură orice agent economic care fie investeşte în oraş, fie îşi extinde afacerile dar suntem întrebaţi care este baza de recrutare de personal. Vin oameni din comunele vecine şi din din Râmnicu Vâlcea pentru a munci aici la Băbeni”, spune primarul Ştefan Bogdan.

Investitorii deja realizează mai multe noduri industriale, atât spre Frânceşti cât şi spre Drăgăşani, oraşul devenind foarte atractiv pe această linie.

Pe de altă parte administraţia investeşte în infrastructură şi doreşte să schimbe complet faţa oraşului.

În acest sens, edilul din Băbeni anunţă că a semnat deja cu OMV pentru anveloparea a 6 blocuri şi salută faptul că deja s-au constituit 3 asociaţii de proprietari.

„În ultimii ani am dorit ca în zona blocuri să avem un oraş modern, cu alei, parcări, spaţii verzi. Să arate ca orice cartier de oraş mare. Să nu avem gunoaie iar blocurile să arate civilizat. De aceea am insistat pe anveloparea blocurilor şi dorim ca toate să fie modernizate. Vreau să menţionez şi faptul că vom face 50 de locuinţe sociale, după ce am am preluat 4 cămine ale OMV. Acestea vor fi reabilitate şi vom pune la dispoziţie familiilor cu probleme”, spune primarul din Băbeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *