În Ocnele Mari, chinezii vor realiza un complex balnear şi un parc de cură balneară

Staţiunea vâlceană Ocnele Mari va avea un uriaş complex balnear, realizat de investori din China.  Aceştia vor veni definitiv aici în luna martie, în staţiunea sării, iar în luna aprilie vor începe ridicarea acestui complex.

Complexul balnear va cuprinde atât pavilionul, care se află în ruină din anii ’90, cât şi un parc frumos amenajat, cu un lac cu apă dulce,  de 1.500 metri pătraţi. Parcul va fi cheia de boltă a acestei staţiuni, un parc care va arăta impecabil, cu alei, iluminat, mobilier, vegetaţie exotică, un parc de cură balneară, emblema acestei frumoase staţiuni,  ce este administrată, nu rău,  de Petre Iordache.

complex2Oraşul Ocnele Mari a renăscut din anul 2010. Foarte greu. Să nu uităm că, ani buni, Ocnele Mari era dat ca exemplul catastrofelor ecologice, s-a pierdut un număr însemnat din populaţie prin politica strămutărilor. „Oraşul avea mai mult de jumătate din străzi  ca uliţe de pământ. Nu a fost deloc uşor, cu un buget destul de mic, să îl aducem în prima linie. Azi, Ocnele se luptă pentru turism, alături de Govora, Olăneşti şi Călimăneşti. Nu mai suntem Cenuşăreasa turismului vâlcean, a fost redată demnitatea celor din Ocne de a spune că locuiesc într-unul din cele mai frumoase oraşe ale judeţului”, spune Iordache.

În luna martie are loc ultima etapă a licitaţiilor pentru cele două obiective – pavilionul balnear şi parcul balnear. Singurii care au insistat în a prelua cele două obiective au fost chinezii. Niciun ofertant din România nu a venit cu o propunere serioasă.

complex1Chinezii, cei care, acum două săptămâni, au concesionat satul de vacanţă din Govora, sunt aceiaşi care vor să creeze şi complexul balnear de la Ocnele Mari şi să dezvolte nu mai puţin de 1000 de locuri de muncă în zonă. Le dorim succes şi apreciem efortul unui edil care a reuşit să aducă, din abisul turismului, o staţiune care părea pierdută spre o luptă care poate aduce, la final, emblema de staţiune de interes naţional.

Nu trebuie uitat faptul că, anul trecut, Primăria Ocnele Mari a reuşit, după 20 de ani, să smulgă din braţele lui Minea cele două ştranduri, dându-le altă perspectivă. Tot în acest an, Ocnele Mari va propune o tabără arheologică permanentă în zona Buridava. Sunt multe de făcut în staţiunea vâlceană. Pentru asta trebuie să ai curaj, să ai o viziune, o abordare globală a lucrurilor.

Până acum administraţia actuală a demonstrat că are aşa ceva.

P.S.:  Mai e ceva de menţionat şi asta ar trebui să înţeleagă în principal cetăţenii din Ocnele Mari: a conduce primăria unui oraş-staţiune nu se compară deloc cu a tăia fuduliile porcilor de pe uliţă…

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *