În Munţii Căpăţânii se construieşte a doua staţiune montană, Vârful Ursu

O nouă staţiune montană la peste 1700 de metri altitudine va funcţiona în Munţii Căpăţânii, situată în arealul comunei Vaideeni, la poalele Vârfului Ursu şi va purta numele acestuia.

‘Dacă cei din Horezu spun că Vârful Romani este a 90-a localitate a judeţului, atunci Ursu va fi a 91-a, mai ales că cele două staţiuni se învecinează. Am ales deja perimetrul care va fi parcelat şi vom păstra principiul ca zona hotelieră, construibilă, să nu fie mai mare de 30% din spaţiul concesionat. Cred că, pentru toţi, exemplul neinspirat al staţiunii Rânca ne-a făcut să înţelegem cât de important este să se menţină spaţiul verde şi senzaţia de aerisire. Staţiunea pe care o vom crea aici, îi aşteaptă, deci, pe investitori, pentru a realiza pârtii de schi şi orice este specific sporturilor de iarnă şi nu numai’, a declarat primarul comunei Vaideeni, Achim Daniel Băluţă.

Totodată, edilul spune că a depus deja un proiect la Consiliul Judeţean Vâlcea pentru a înfiinţarea unui punct de salvamont.

‘120.000 de euro vor fi investiţi într-un centru de informare turistică. Anunţul va fi pus pe SEAP în cursul săptămânii viitoare. Nu trebuie omis faptul că anul trecut s-a finalizat proiectul de amenajare a peste 600 de km de trasee turistice montane pe arealul comunei Vaideeni. Şi aş vrea să menţionez faptul că, prin lucrările care au demarat în această săptămână, la drumul care ne leagă cu Gorjul şi de acolo cu Transalpina, Vaideeniul va fi aşezat pe un traseu turistic de excepţie’, a afirmat Băluţă.

Staţiunea Vârful Ursu va fi, astfel, a doua staţiune montană din Munţii Căpăţânii, după ce, în urmă cu 4 ani, au început lucrările la staţiunea Vârful Romani, componentă a oraşului Horezu, de care o despart 8 km şi este situată la aproximativ 1500 m altitudine. În Vârful Romani, funcţionează în prezent aproximativ 30 de pensiuni şi case de vacanţă. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *