În Mihăești se va inaugura o modernă Sală de Sport Polivalentă cu 120 de locuri

În comuna Mihăeşti a fost construit de la zero unul dintre cele mai moderne dispensare din judeţ. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 3 milioane de lei şi, în curând, oamenii vor putea fi trataţi în noul centru medical.

Aici vor fi cabinete medicale care vor fi atribuite medicilor de familie, dar şi un cabinet stomatologic. Toate sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Clădirea a fost ridicată de la zero, în centrul comunei. Primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, are în vedere deschiderea noului dispensar modernizat, şi asta fiindcă lucrările la noua construcţie sunt realizate în procent de 90%: „În localitate avem proiecte care sunt în derulare. În primul rând avem lucrările la dispensarul medical, care sunt finalizate în procent de 90%. Se lucrează la interior, iar licitaţia pentru dotarea dispensarului s-a finalizat. Prin urmare, mai sunt de efectuat lucrări în exterior, şi anume de pus pavele, de montat gradul şi de amenajat parcarea exterioară a dispensarului”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate

Centrul medical din comună va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Clădirea, care este amenajată în centrul comunei, are un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei este de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice. Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei:

„Este un obiectiv extrem de important pentru comună. Realizarea dispensarului medical va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor şi va creşte calitatea şi accesibilitatea la serviciile medicale. Este un proiect aşteptat de întreaga comunitate, şi ne bucurăm că am reuşit să accesăm banii necesari pentru realizarea acestuia. Dispensarul va fi dotat cu un RMN, un ecograf, scaune pentru serviciul stomatologic, radiologie dentară, dar şi un centru pentru sterilizare. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, din această sumă un milion de lei fiind pentru dotare. Clădirea dispensarului s-a construi din temelii, în centrul localităţii”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti.

Sală de sport pentru copiii din localitate

Totodată, administraţia locală va inaugura în această vară o sală polivalentă  destinată copiilor care urmează cursuri şcolare în localitatea Mihăeşti. Acesta va avea toate dotările necesare pentru ca elevii să poată practica sportul în condiţii optime.

Pentru această sală de sport modernă toţi copiii se vor bucura. Investiţia va avea un teren multifuncţional cu o capacitate de 120 de locuri, vestiare şi toate dotările necesare desfăşurării activităţilor sportive . În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea unei parcări.

În viitor, primăria are în plan atragerea de fondurilor pentru construirea unei grădiniţe în satul Măgura.

Sens giratoriu la Plute

Sunt șanse foarte mari ca sensul giratoiu de la Plute să intre în execuție. Acesta este solicitat de locuitorii din comună care fac naveta zilnic spre Râmnicu Vâlcea. Deja această intersecție este una aglomerată și care prezintă riscuri mari de accidente.

Comuna Mihăești este cea mai mare comună din Vâlcea, la nivel de populație, demografia fiind în creștere anual cu până la 100 de noi locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *