În medie 100 de noi autorizații pe an în Mihăești, 4000 din cei 8000 de locuitori sunt orășeni

Comuna care înregistrează un avans consistent în ultimii ani, în ceea ce privește nou veniții, este comuna Mihăești care are deja o populație de 8000 de locuitori, în realitate, primarul Constantin Bârzăgeanu, spunând că numărul acestora este mult mai mare.

Anual, Primăria Mihăești eliberează în medie 100 de autorizații de noi locuințe dar și pe segmentul investiții, o medie de 10-20 de noi agenți economici, ceea ce conferă localității din sudul municipiului o dezvoltare echilibrată între sectorul imobiliar și cel industrial.

”Faptul că avem infrastructura de utilități este un stimulent și faptul că localitatea are un intravilan generos deci există locuri de casă la prețuri accesibile și cu căi de acces reabilitate. Crește consistent numărul de orășeni care au venit la Mihăești, cu precădere în ultimii 10 ani, cred că raportat la localnicii vechi, proporția este de 50% cu 50%. Vorbim de o clasă mijlocie care a schimbat compozitul social al comunei. Sunt oameni care lucrează în oraș, sunt free lanceri, lucrează de acasă, oameni care și-au ridicat o casă, au amenajat o curte, îi văd sâmbăta cum tund gazonul, cum aranjează micile livezi. Mihăeștiul a devenit un cămin primitor pentru cred eu, cel puțin 4000 de noi locuitori. Și numărul acestora este în continuă creștere. Așteptăm lucrările de canalizare pentru a demara o amplă acțiune de urbanizare a arterelor stradale, mă refer la trotuare, arbuști ornamentali, piste de bicilete”, spune primarul din Mihăești.

Așa cum am spus, nu doar pe sectorul imobiliar se stă bine, și în domeniul economic, cei peste 200 de agenți economici asigură un buget consistent comunei, doar recent alte două firme deja urmează să deschidă în zona industrială Stupărei puncte de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *