În stațiunea Mălaia se va construi un Mountain Coaster

Se poate vorbi de un un succes al adminstrație Dinculescu, în stațiunea montană a Mălaiei. Atragere de noi investitori privați care să dezvolte afaceri în entertaiment. După succesul cu Dino Park, un alt investitor vine să construiească o sanie de vară, un Mountain Coaster, de această dată în satul Ciunget.

”Nu e suficient să ai stațiune doar cu pensiuni. Trebuie să oferi și distracție, posibilități de a petrece timpul liber, un week-end reușit, o vacanță frumoasă. Politica noastră a fost de la începutul mandatului atragerea de investitori care să valorifice potențialul zonei. Să dezvolte afaceri în turism, de a dinamiza investițiile în Mălaia. Și este doar un început. Cei cu parcul de dinozauri au în proiect extinderea și cu o zonă de aventură. Acum a venit cineva și a cumpărat teren unde dorește să creeze sania de vară. Sunt proiecte privind plimbări pe lacul Brădișor. Am demarat deja discuții preliminare cu administrația din Polovragi și cu ministerul pentru realizarea acestui drum de legătură montan Mălaia – Petrimanu – Cheile Oltețului – Polovragi. Este de departe cel mai important proiect care va deschide posibilități de a face turism în inima munților la Galbenu și Petrimanu”, spune primarul Puiu Dinculescu.

Este localitatea care a devenit a opta stațiune a Vâlcii, un fapt care se subînțelegea, comuna vâlceană aflându-se în majoritatea clasamentelor pe una din cele 3 poziții, drept comuna cea mai frumoasă din România.

Cu peste 100 de locuri de cazare, cu zone spectaculoase din punct de vedere geografic, cu zeci de cascade, cu chei unice în România, cu nu mai puțin de 4 lacuri, Mălaia este în topul național al zonelor rurale frecventate de turiști. Doar în ultimii doi ani au fost emise aproximativ 10 certificate de urbanism pentru structuri de cazare, comuna Mălaia cu peste 2,3 milioane de lei (1.134 per capita)  venituri estimate pe 2023 este pe locul 3 în Vâlcea, la venituri pe cap de locuitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *