În Mădulari, alunecarea de teren din Bălșoara a fost remediată

Cele şase sate ale comunei Mădulari, deși sunt așezate pe culmi frumoase ale dealurilor din sudul Vâlcii. Majoritatea se confruntă cu o problemă comună. Drumurile de legături sunt în pericol din cauza reactivării alunecărilor de teren.

Toate sunt așezate paralel, pe culmi de dealuri, cu un subsol argilos iar pericolul stă mereu la pândă. De aceea în Bănțești și în Bălșoara, comuna Mădulari s-a confruntat cu această problemă.

În aceste zile, s-au finalizat lucrările la alunecarea de teren din Bălșoara, o alunecare de teren activată în anul 2015 și care a avansat afrectând un drum de legătură. Jumătate din sat risca să fie izolat și drumul spre comuna Lungești ar fi fost blocat. Primăria a intervenit anii trecuți cu lucrări provizorii pentru a menține măcar o bandă de circulație.

Din fericire, în acest an, comuna Mădulari a primit fonduri pentru reabilitarea acestei zone și până la finele anului se va face recepția

”Se înceheie un an care ne-a permis să continupm investițiile în infrastructură, un an care a stat însă, sub semnul pandemiei, schimbând cu totul modul nostru de viață. Anul 2021 trebuie să fie un an bun, să se încheie această pandemie. Mai vreau să spun că intrăm în aceste sărbători cu multă speranță, oamenii au înțeles că vom avea sărbători ceva mai diferite ca în alti ani. Dar ne-am străduit ca Moșul să ajungă acasă la toti cei 125 de copii din Mădulari”, spune Daniel Dimulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *