În luna ianuarie, cu aproximativ 2000 de turiști, Voineasa ocupă locul 3 între stațiunile vâlcene

Dacă până acum câțiva ani, stațiunea sindicală era cenușăreasa turismului vâlcean, azi este una aflată în topul destinațiilor sporturilor de iarnă. Efeverscența cu care se construiește în zona Obârșia Lotrului și investițiile publice pe care primăria le implementează în zona Voineasa au produs venituri de peste 1,3 milioane lei (940 per capita). Venituri provenite din turism, ceea ce ne determină să spunem că aici s-a câștigat pariul cu turismul.

Proiectele imobiliare din zona Transalpina sau Obârșia Lotrului sunt din ce în ce mai multe, proiecte care odată implementate vor duce la o progresie exponențială a veniturilor pentru localitatea nord montană a Vâlcii

Referindu-ne la domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se poate spune că și în mijlocul săptămânii se află în medie 100 – 200 de turiști pe pârtie, numărul ar putea fi mult mai mare dacă ar exista și locuri de cazare mai multe.

În schimb în week-end există curse speciale care vin din București pentru a aduce turiști la Voineasa.

În prezent locurile de cazare de la Obârșie – Transalpina se apropie de 400 și în cursul anului, odată cu inaugarea unor noi structuri de cazare, aceastea vor crește. În prezent sunt insuficiente pentru miile de turiști care vin să schieze dar în următorii ani lucrurile se vor schimba.

Cu toate acestea Voineasa a început foarte bine anul 2023, fiind pe locul 3 între stațiunile vâlcene, cu 1840 de turiști în luna ianuarie, într-un clasament dominat foarte clar de Călimănești cu 17.317 turiști.

”Sunt semne că micro-stațiunea Obârșia Lotrului va crește și este căutată și de investitori care doresc să dezvolte aici spații de retail alimentar, sperăm și o stație PECO, este un punct important pe harta turistică a Vâlcii în toate sezoanele, fie vară, fie iarnă”, susține edilul din Voineasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *