În luna februarie, în Oteșani, recepții la apă, canalizare, școală și două poduri

În cele din urmă, la Oteșani, lucrările finanțate atât prin PNLD cât și din fonduri europene au ajuns la final, urmând ca în cursul lunii februarie să aibă loc recepția.

Astfel, 1500 de gospodării vor avea apă în urma unui proiect integrat, în cadrul căruia vorbim de10 km de rețea de apă și canal, de-a lungul drumului național, dar și pe drumurile laterale se vor face racorduri la cele patru stații de captare.

”După recepția lucrărilor la obiectivul alimentare cu apă vor urma lucrările la branșamentele la populație Tot în această perioadă vom face recepțiile la școală, respectiv extinderea, reabilitarea și modernizare, precum și construirea unui After School. Investiția se realizează cu fonduri guvernamentale, iar cei 120 de elevi din Oteșani vor beneficia de un obiectiv modern și dotat cu tot ceea ce este necesar îndeplinirii activității didactice”, spune primarul Mircea Oprișor.

În ultimii doi ani, în comuna Oteșani s-au realizat numeroase investiții în infrastructura de bază, respectiv cea a drumurilor, introducerea rețele apă și canal, iluminat public modern, reabilitarea, modernizarea și extinderea școlii gimnaziale, precum și construirea unui After School.

De asemenea, construirea a două poduri, prin PNDL 2,  pentru care s-au alocat:  738,339.00 lei pentru construirea unuia din beton şi 3,766,750.00 lei pentru construirea altuia pod peste pârâul Luncavăț, în punctul Vâlculești, satul Cârstănești. Dar și a unei punți peste râul Luncavăț, dar și dotarea căminului cultural cu ii şi costume populare. Toate acestea sunt doar o parte dintre realizările din ultimii ani ai comunei.

Pe CNI s-au depus proiecte de investiții și dintre acestea s-a obținut finanțarea pentru trei noi proiecte. Primarul Mircea Oprișor spune că este vorba de reabiilitarea sediului primăriei, reabilitarea și modernizarea dispensarului mediucal și modernizarea a două drumuri comunale.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *