În luna august, va fi finalizat proiectul aerodromului de la Horezu

Potrivit Primăriei Horezu, la finalul acestei veri, firma de proiectare selectată anul trecut, va prezenta proiectul final al aerdromului din zona Treapt.

Acesta va avea o pistă de 1200 metri lungime, un turn de control şi un mic terminal pentru pasageri. Întreg complexul va fi ridicat printr-un parteneriat public-privat.

„Deja există o companie low-cost care ne-a contactat pentru a-şi introduce în proiectele sale curse charter care să opereze aici. Am vorbit cu proiectanţii şi în luna august urmează a ne fi livrat proeictul. Pot spune că este unul din cele mai mari aerodromuri din ţară, pista de exemplu, este mai mare decât aceea de la Tuzla”, spune primarul Nae Sărdărescu.

Edilul spune că este prematur să ne gândim la o transformare a acestui aerodrom în mic aeroport, totul depinzând de evoluţia economică a zonei şi de interesul turistic şi de afaceri pentru Vâlcea.

„Dar este un prim pas. Restul vine de la sine. E un început pentru Horezu şi pentru judeţ acest aerodrom. O transformare a acestuia în aeroport implică mari costuri şi resurse de care nu dispunem acum”, concluzionează edilul din Horezu.

În anii 80, în zona Treapt funcţiona un astfel de aerodrom, dar era folosit pentru avioane de mici dimensiuni şi toate erau utilitare. Folosite pentru stropitul şi erbicidarea recoltelor agricole din judeţul Vâlcea.

Zona Treapt este potrivit PUG-ului oraşului Horezu, zonă indsutrială.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *