În Livezi se va construi o sală de sport școlară și va fi reabilitat dispensarul medical

În Livezi se pregătesc noi proiecte pe CNI care privesc reabilitarea dispensarului medical și construcția unei săli de sport școlare.  Iar cel mai important aspect ține de implementarea rețelei de alimentare cu apă în comună.

”Am reușit să facem lucruri care păreau imposibile în urmă cu patru ani. Localitatea nu avea asfalt pe majoritatea drumurilor, nu mai spun de instituțiile publice complet nereabilitate. Dar o muncă, eforturile unei echipe întregi au făcut să avem proeicte bine structurate, bine elaborate și care au fost eligibile. De exemplu, vorbim de 10 km de drumuri de interes local, drumuri care sunt practic imposibil de folosit când plouă. Oameni izolaţi, oameni la care nu putea ajunge ambulanţa, oameni care din păcate şi decedaţii şi-i duceau în braţe. Aceşti oameni au fost ignoraţi ani bun Cred că sunt 500 de mii de lei atrași până acum într-o comună în care nu se mai întâmplase nimic”, spune Ștefan Verdeș, primarul din Livezi.

Liveziul este o aşezare domnească o vatra burgheziei româneşti, locul fără de care România modernă nu avea să existe. Fără Pia Pleşoienilor nu erau Brătienii, nu era monarhia noastră modernă, nu erau premierii care au pus destinul pe harta Europei.

Aici parcă s-au revărsat toate comorile de suflet românesc, patru conace, biserici de lemn, case care sprijină colinele dinspre Gorj, apele Olteţului creează cel mai frumos tandem al vieţii şi destinului. În Livezi, timpul României are cursul său.

Localitatea se află pe firul Oltețului, gard în gard cu Gorjul, legând Oltenia de pe Jii cu Oltenia vâlceană. De altfel între cele două județe urmează cât de curând să fie finalizat un drum de legătură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *