În lipsa unui microbuz, primarul şi viceprimarul din Câineni transportă personal copiii la şcoală

Primarul şi viceprimarul din comuna vâlceană Câineni transportă la şcoală o parte din elevii din satul Grebleşti, după ce unitatea de învăţământ din cătunul respectiv a fost desfiinţată.

“Nu aveam altă soluţie. Marţi a fost viceprimarul care a adus din copii, ieri am luat eu, mulţi părinţi iau şi ei cât pot. Asta e soluţia pentru micuţi, noi nu am primit microbuz, suntem altă culoare politică decât cei care au primit cele 16 microbuze. Nu ştiu ce vom face până la urmă, poate cineva acolo la Bucureşti va auzi şi de situaţia de la Câineni şi va înţelege că nu contează dacă primarul e liberal sau social-democrat. Copiii nu sunt membri de partid”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Ion Nicolae.

Un număr de 50 de elevi din comuna Câineni nu au cu ce se deplasa la şcoală, deoarece edilul liberal al localităţii nu a primit microbuz şcolar pentru că nu este membru PSD, a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

“Reprezentanţii PSD dovedesc încă o dată că nu sunt interesaţi de educaţia din România şi că nu sunt în stare să organizeze, în bune condiţii, începerea unui nou an şcolar. Gândiţi-vă că au reuşit performanţa de a distribui toate microbuzele şcolare din judeţ doar la primari PSD, în timp ce există o serie de nedreptăţi precum cea de la Câineni, acolo unde pur şi simpu li se refuză dreptul la educaţie la 50 de copii. Este inacceptabil şi inuman. Sunt convins că dacă acest subiect va ajunge în presa naţională, se vor găsi soluţii pentru Câineni, însă problema de ansamblu tot nu se va rezolva, existând şi alte localităţi care au probleme similare. Dacă ar fi distribuit microbuzele şcolare pe criterii obiective, de necesitate, nu ar fi existat astfel de probleme, însă pesediştii doresc să acapareze toată România şi, dacă nu eşti cu ei, rişti să nu ai dreptul la nimic, nici măcar la educaţie”, a declarat Buican.

În comuna Câineni, un număr de 50 de elevi din satul Grebleşti nu au cu ce se deplasa aproximativ 7 kilometri la şcoala din centrul comunei, după ce unitatea şcolară din satul respectiv a fost desfiinţată.

Parlamentarul liberal îi acuză pe miniştrii Liviu Dragnea şi Remus Pricopie de “abuz în serviciu” pentru că peste 80% din microbuzele repartizate la nivel naţional au fost date primăriilor conduse de edili PSD.

În judeţul Vâlcea, în urmă cu o lună, au fost distribuite, într-o primă, etapă 16 microbuze. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *