În Lăpusata vor fi forate două puțuri pentru a suplimenta cantitatea de apă în perioadele secetoase

Joița și-a propus la capitolul investiții pentru acest an extinderi de apă și canal, dar și modernizarea a 12 kilometri de drumuri în toate satele. Cu șapte sate în administrare, edilul dorește ca fiecare locuitor să beneficieze de utilități, de aceea se zbate că toate drumurile să aibă asflat, iar oamenii să nu se simtă discriminați.doua puturi foraj zarnesti si in serbanesti pentru suplimenta de apa.

În ultima ședință de Consiliu Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru a se fora două noi puțuri de apă.

”Comuna are apă în majoritatea satelor dar pentru a nu ajunge în perioada verii și a secetei, la disfuncționalități. Pentru a nu ajunge vreodată la a da apă cu rația sau după program, în perioadele caniculare, ne pregătim deja să suplimentam necesarul de apă cu 2 puțuri. În două săptămâni vom începe lucrările la primul puț. Ne pregătim și de extinderea rețelei de apă și canalizare cu 4 km, proiect depus pentru finanțare și așteptăm demararea și deschiderea axelor de finanțare, astfel încât să avem acoprite utilitățile în toate satele”, spune Nicolae Joița, primarul din Lăpușata.

Tot în această perioadă se lucrează la cadastrarea tuturor drumurilor din comuna Lpăușata, unde, spune Joița, sunt peste 40 de km. Toate drumurile vor avea carte funciară și vor fi depuse pentru reabilitare.

Proiectele  de asfaltare drumuri,  vizează 12,5 kilometri, în satele : Satul Zărnești – 2,0 km; Satul Zărnești( Valea Zărneștilor) – 1,5 km; Satul Sărulești( Olărești) – 1,5 km;  Satul Scorușu – 2,0 km;  Satul Berești – 3,0 km;  Satul Broșteni – 1 km; Satul Serbănești- 1,5 km.

De asemenea, este în proiect extinderea rețelei  de apă în Satul Șerbănești pe o diatanță de 2,5 km; în Satul Sărulești – 1,5 km; Satul Scorușu – 0,7 km, iar în satele Zărnești și Broșteni se vor construi două puțuri ( foraj  de mare adâncime).

Iar extinderea rețelei de canalizare se va face în Satul Serbănești – 1 km; Satul Zărnești-1,5 km și Satul Scorușu-1,5km

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *