În Lăpușata se reconstruiește podul luat de viituri peste râul Cerna

Administrația locală din comuna Lăpușata a avut, de curând, o întâlnire cu reprezentanții Grupului de Acțiune Locală ”Cerna-Olteț”, pentru stabilirea strategiei de dezvoltare. Cu această ocazie, primarul localității, Nicolae Joița, a solicitat achiziția unui buldoexcavator și a unui tractor cu dotările aferente ambelor utilaje, care să folosească diverselor lucrări pentru comunitate.

Totodată, edilul a mai vorbit despre importanța construcției podului peste râul Cerna, unul nou, cu o lungime de 15 metri și o lățime de șase metri, deoarece cel vechi a fost luat de ape, la inundațiile din 2014, iar acum noul pod va fi amplasat pe niște piloni introduși în foraje de peste 15 metri. Acest pod va asigura accesul circulației din centrul comunei către cătunul Bunget, iar în viitor, către comuna Roești.

”Important pentru comunitate este construirea podului peste Cerna. Se fac foraje de mare adâncime pentru introducerea pilonilor şi se vor folosi grinzile de la podul afectat la viiturile din 2014, care l-au distrus în totalitate. Acum construim altul nou, cu o lungime de 15 metri și o lățime de șase metri. Totodată, vom continua pe OG 28, lucrările pentru asfaltarea a încă trei km, în trei sate, iar acum vom pregăti terasamentul cu piatră spartă, iar, în satul Zărnești, vom face un puț de foraj pentru extinderea rețelei de apă, deoarece nu ajunge cantitatea de apă la toate gospodăriile”, a completat primarul Nicolae Joița.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *