În Lăpușata s-au forat două noi puțuri de apă pentru a întâmpina vreodată probleme

Deși nu au existat impedimente în această vară în cazul alimentării cu apă, în timpul secetei, Primăria Lăpușata a decis totuși să foreze alte 2 noi puțuri care să se adauge celor 3 funcționale.

”Noi nu am avut probleme cu apa în această vară, nu au fost întreruperi, cauzate de secetă. Dar am luat decizia de a suplimenta necesarul de apă, de a face economie la curent, prin forarea a două noi puțuri. Unul în Șerbănești și altul în Zărnești. Am dat de apă la 200, respectiv 250 de metri. Acum suntem în etapa de echipare a casei de apă, cu pompe, stație de clorinare. Avem serviciul propriu de gospodărire a apelor și până acum a mers așa cum trebuie”, spune primarul Nicolae Joița.

Prin PNI, edilul a depus un proiect de asfaltare, de 7 km pentru toate satele.

”Am făcut o centralizare a drumurilor comunale și sătești. Vreau să spun că în această vară am intabulat o rețea de peste 40 de km de drumuri. Acum avem acest Program Național de Investiții ”Anghel Saligny” care ne ajută acolo unde nu putem accesa fonduri europene. Pentru acest program pregătim aproximativ 7 km de drumuri pentru a fi reabilitate. Câte 1 km în fiecare sat”, mai adaugă edilul.

Recent în localitatea a fost inaugurat și noul complex comercial, cel mai mare din zona rurală a Vâlcii, unde funcționează mai mulți agenți economici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *