În Lăpușata există un trend economic crescător, comuna este căutată de investitori

Deși este destul de departe de principalele orașe, comuna Lăpușata nu este deloc evitată de investitori, mica localitatea de pe Valea Cernei, treptat începe să aibă o viață economică.

”Cel mai apropiat oraș de noi este Horezu, la 39 de km, Râmnicu Vâlcea fiind la 50. Deci distanța de orașe ar fi putut să fie un handicap. Nu suntem căutați de marile unități de producție încă, viitorul însă, nu se știe ce oferă, mai ales după ce vom pune la punct infrastructura. În primul rând gazele, un proiect depus încă din luna decembrie, pe o lungime de 33 de km, în parteneriat cu localitățile vecine. Mai pregătim 4 km de canalizare și 4 km de apă și amajunge la acoperirea în procent de 95% a localității. Mai avem un proiect de 12 km de drumuri asfaltate. După ce vom finaliza această infrastructură, putem să avem alte așteptări, localitatea devenind și mai atractivă pentru investitori privați”, spune primarul Nicolae Joița.

Cu toate acestea, în afara micilor afaceri de familie sau a intrepriderilor individuale, pe raza comunei funcționează un agent economic industrial care oferă 60 de locuri de muncă pentru locuitori – șoferi, manipulanți utilaje, o societatea care crește iar tânărul investitor are proiecte de dezvolare.

În curând, tot în Lăpușata va fi deschis unul dintre cele mai mari centre comerciale din zona rurală din Vâlcea, unde vor exista spații de alimentație publică, comerț, solaoane și chiar cazare. Acest centru care este aproape de finalizare se află la intersecția a două drumuri județene extrem de importante ca trafic în județ. Acest centru înseamnă alte locuri de muncă pentru locuitorii din Lăpușata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *