În Lăcusteni au început să fie cumpărate case vechi și terenuri

Fenomenul migrației tinerilor peste hotare, în căutarea unui loc de muncă bine plătit, care să asigure traiul cât de cât normal al familiilor, a produs niște factori determinanți privind starea economico-socială a României din ultimii douăzeci de ani.

Așteptările tinerilor bine pregătiți și calificați nu au avut rezultate, angajările fiind făcute pe binecunoscutul nepotism sau cu pile, iar performerii au fost nevoiți să părăsească țara, aici rămânând doar cei care au avut posibilități materiale sau pile puternice. De aici, au derivat deficiențele în sănătate, învățământ, cercetare și multe alte domenii.

Pe lângă asta, acest factor al migrației masive a avut un impact devastator și pentru psihicul copiilor rămași în grija bunicilor sau a rudelor apropiate și, astfel, vom avea o viitoare generație cu probleme, dar și pentru populația actuală existentă, care este îmbătrânită și fără ajutor.

Exemplele ar putea continua, pentru că avem carențe pe multe paliere, dar nu asta intenționam să punctez, ci fapul că un aspect îmbucurător pe care l-am întâlnit în județul Vâlcea este în comuna Lăcusteni, o comună mică din punctul de vedere al populației, dar unde au început să se caute case și terenuri. Primarul

Cosmin Bocșaru a menționat faptul că, până nu demult, era îngrijorat de starea populației destul de îmbătrânită, de faptul că rămân case părăsite, că există utilități în toată comunitatea, dar că, în câțiva zeci de ani, localitate ar putea dispărea.

”Este îmbucurător faptul că există cerere pentru cumpărarea caselor vechi, dar și pentru a terenurilor. Mi-am exprimat disponibilitatea de a găsi casele care sunt de vânzare și terenurile pentru a ajuta pe cei care vor să vină și să se stabilească aici. Avem toate utilitățile: apă, asfalt pe majoritatea străzilor, apă, cablu  și e foarte important pentru acești tineri care vor să se stabilească aici. A dispărut cobilița, pentru că aveam zone unde apă nu era deloc și oamenii o cărau de la distanță. Am început extinderea pe trei străzi în zone seci în sat Gănești, strada Ionelului, La Pompieru, Mirioaia. Avem un proeict pentru a lega la apă alte 50 de gospodării. Mai avem un 2 proeicte pentru asfaltarea drumurilor din Lăcustenii de Jos, Contea, Ciobănești, Lăcustenii de sus. Astfel am finaliza cu asfalt majoritatea drumurilor principale”, a relatat primarul din Lăcusteni.

Bocșaru spune că au început lucrările edilitare de primăvară, Lăcustenii menținându-și ca în fiecare an, aspectul îngrijit, cochet, cu gazon tuns, cu domeniul public fără gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *