În judeţul Vâlcea se va amenaja în comuna Măciuca un modern şi elegant hipodrom

În România nu există niciun hipodrom în stare de funcţionare, deşi sunt vreo 2 construite

Toată afacerea începe însă de la terenul pe care va fi construit complexul hipic.

Suprafaţa necesară pentru construirea unui hipodrom modern are o suprafaţă de aproximativ 50 -100 de hectare. Şi asta pentru că un complex hipic nu conţine numai pistele de alergare. Show-room-urile mărcilor auto celebre sunt prezenţe obişnuite în jurul unui hipodrom din ţările cu tradiţie în acest sport.

Hotelurile, zona rezidenţială, terenurile de fotbal şi tenis, restaurantele de lux şi fast-food-urile sunt tot atâtea surse de venit în jurul unui hipodrom.

Toate acestea par vise dar în judeţul Vâlcea, s-ar părea că vom avea primul hipodrom modern şi unul dintre cele mai frumoase din ţară. Asta graţie, omului de afaceri, Dan Niţu care doreşte o astfel de investiţie.

Deja primii cinci cai de rasă au fost aduşi pe domeniul de la Măciuca şi în perioada următoare, în lunca Cernei va demara amenajarea unui hipodrom.

La Măciuca, de 3 ani se face turism de calitate, fiind una din localităţile aflate în top 10 al turiştilor străini care ne vizitează, vorbind de un turism cinegetic, combinat cu turismul de tip wellness & Spa şi turism viticol.

De altfel, domeniul de la Măciuca este cel mai mare complex turistic din sudul judeţului Vâlcea, domeniu care include un parc, pensiuni, un han brâncovenesc, piscine, spa iar pe viitor, aşa cum am spus, un hipodrom.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *