În judeţul Vâlcea lucrează 8.500 de corporatişti

Un număr de 8.500 de vâlceni lucrează în prezent în cadrul societăţilor cu capital străin din judeţ, spune prefectul de Vâlcea, Radu Renga, după o întâlnire cu firmele cu capital străin, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea.

“Principalele subiecte dezbătute în cadrul întâlnirii au fost reprezentate de lipsa forţei de muncă specializată în domeniile de activitate ale firmelor cu capital străin existente pe raza judeţului Vâlcea şi problemele cu care ele ajung să se confrunte din această cauză. Există o piaţă de muncă unde, din păcate, inexistenţa şcolilor profesionale a dus la lipsa multor specialităţi, la lipsa de meserii de care este nevoie în industrie. În urma discuţiilor de azi, mi-am arătat disponibilitatea de a mă întâlni cu reprezentanţii acestor firme pentru a identifica împreună soluţii menite a contribui la dezvoltarea economiei judeţului Vâlcea, întruniri la care să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean”, menţionează Renga.

Corporatiştii vâlceni, cei care lucrează în multinaţionale şi au deja contact cu ceea ce înseamnă capitalul străin, sunt angajaţi ai Faurecia, CIECH Soda Romania, Magneto Wheels, Wipro Râmnicu Vâlcea etc.

Din păcate, foarte puţini vâlceni lucrează în firmele străine, spre deosebire de Cluj, unde avem 35.000 de angajaţi corporatişti, Timiş, cu 33.000, Bihor, 27.500, nu mai vorbim de Bucureşti, unde angajaţii corporatişti sunt în număr de 130.000.

O altă diferenţă constă în faptul că cei mai mulţi dintre cei de mai sus lucrează în domeniul serviciilor şi în IT.

O altă parte tristă este agresivitatea media şi a unor politicieni împotriva multinaţionalelor prezente în Vâlcea, raportat la deschiderea de care aceste corporaţii beneficiază în Transilvania. Probabil că şi Mercedesul, dacă venea în Vâlcea, era luat cu huo, iar angajaţii ar fi fost numiţi sclavi. Diferenţa dintre mai jos de Câineni şi mai sus de Câineni se vede doar răsfoind anumite declaraţii media sau ale unor politicieni locali de tip bufoni.

De aceea la Vâlcea se plânge pe altarul CET-ului de stat, al Oltchimului de stat, instrumente tipice de manipulare în masă şi de mituire a societăţii noastre olteneşti.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *