În județul Vâlcea dacă îi spui unui penelist că e Comunist, Tribunalul te amendează cu 1000 de euro!

În anul 2021, CET Govora, societate de stat (în subordinea Consiliului Județean) aflată în insolvență, scoate la vânzare un pachet de active neperfomante. În urma unei licitații, aceste active sunt achiziționate de omul de afaceri Ștefan Vuza, industriașul român care a salvat Oltchim de la faliment, creând la Râmnicu Vâlcea, Compania Română de Chimie, un concern românesc care alături de Borzești este una dintre companiile de forță din România.

Numai că, imediat după achiziție, viceprimarul PNL (!!!) al Râmnicului, Virgil Pirvulescu, personaj aflat obsesiv într-un război obositor cu primarul Mircia Gutău, iese la rampă cu o declarație pe care doar un membru AUR sau un reprezentant al socialiștilor lui Rotaru o poate debita. Pirvulescu zice că mai bine cumpăra Primăria Râmnicului aceste active de la CET (preț vreo 9 milioane de euro).

Trecând peste faptul că suma este una considerabilă pentru bugetul Râmnicului, fondul problemei este unul sinistru. Adică, un liberal cere nici mai mult nici mai puțin decât transfer de la stat la stat. Adică din portofoliul CJ Vâlcea în portofoliul CL Râmnicu Vâlcea. Nu mai spunem că CET Govora atâta vreme cât a fost în proprietate statului a fost un focar de corupție, de taxe plătite pentru liniște și pace, de tot felul de ”subvenționări dubioase” în campanii. Avem cazurile celebre ale lui Șova, Ponta, Bălan.

În acest context, nu m-am putut abține și într-o tiradă corozivă, am avertizat PNL Vâlcea că ascunde în rândurile sale un comunist. Pentru că potrivit marxism leninismului, activele industriale trebuie să fie în proprietatea statului. Statul liberal înseamnă cu totul altceva, adică proprietate privată asupra unui activ industrial și în niciun caz statul. Statul care în România este generator de corupție atunci când deține un bun industrial.

Judecând însă prin prisma trecutului profesional al lui Virgil Pirvulescu, om care nu a lucrat niciodată în privat și citind în presă foaia matricolă, de aboslvent al unei facultăți private din Râmnicu Vâlcea, cu note extrem de mici la disciplinele economice, m-am lămurit de ce aceste declarații.

Surpriza vine că Pirvulescu mă acționează în instantă și paradoxul este că acesta câștigă procesul. Bun, din cele vreo 200.000 lei daune Tribunalul îi oferă 5000 de lei, din partea mea, pentru că a fost etichetat drept comunist. În primă fază, luasem decizia să îi ofer această mie de euro (de la un privat câtre un slujbaș la stat, donație de Sărbători), nefiind un amator de procese și de stat prin tribunale. Dar, judecând la rece și după ce am primit zeci de telefoane și de ultimatumuri de a face recurs (foarte multe de la PNL Vâlcea!) am luat decizia de a merge mai departe, spre Curtea de Apel Pitești, să vedem dacă și acolo, instanțele vor decide că, dacă în România îi spui unuia că este comunist, trebuie să fii amendat cu 1000 de euro.

Cam așa stau lucrurile în România, unde în urmă fix cu 33 de ani, în aceste zile, s-a murit pentru căderea comunismului, pentru proprietate privată, pentru o societate liberală. Dar iată că după 33 de ani, dacă cineva susține noțiuni comuniste în economie și îl taxezi pentru asta, riști o amendă de 1000 de lei. Bine că nu faci închisoare, încă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *