În judeţul Vâlcea a apărut o nouă Craiovă

„Drumul Băniei” sau noua Craiovă din Vâlcea se ridică în comuna Costeşti, a declarat primarul Toma Peştereanu, o stradă fiind deja populată cu case de vacanţă şi pensiuni doljene.

„Pe această stradă, nu mai puţin de 15 craioveni, încântaţi de aşezarea noastră montană, şi-au cumpărat terenuri sau case vechi pe care le-au aranjat sau şi-au ridicat case vacanţă, pensiuni. Numărul acestora va creşte. Sunt avocaţi, medici, oameni de afaceri din Dolj care vin aici oricând au timp liber. De aceea drumul din această parte a comunei, cunoscută şi prin izvoarele minerale deja, este ‘noua Craiovă’ sau ‘Drumul Băniei’. Totodată, mai există o zonă unde bucureştenii au ales să îşi ridice case. Strategia noastră de deveni a 7-a staţiune a judeţului este consultată şi suntem sprijiniţi de localnici în a duce până la capăt acest demers. Vom finaliza PUG-ul, astfel încât să avem o imagine clară a cum vrem să arate această staţiune pe harta Vâlcii”, a declarat primarul Toma Peştereanu.

Localitatea Costeşti este cunoscută la nivel naţional ca fiind în primele zece bogate în patrimoniu, purtând şi numele de „comuna muzeu” a României. În Costeşti se regăsesc nu mai puţin de patru mănăstiri de patrimoniu – Bistriţa, necropola domnească Arnota la cota 9000, schitul Peri, Păpuşa, biserica de lemn Grămeşti – două muzee, Muzeul Naţional al Trovanţilor, Muzeul Bălintescu, două biserici rupestre în Peştera Liliecilor, Cheile Bistriţei, cele mai înguste din România, aleea de plimbare a Reginei Maria, izvoare minerale medicale.

În acest an, Costeşti a început demersurile pentru a primi statutul de staţiune.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *