În ianuarie va fi ridicat sechestrul de pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort

O veste bună din partea Primăriei Voineasa și anume că în jurul datei de 7 ianuarie, executorul judecătoresc va ridica sechestrul de pe domeniul schiabil Trabsalpina Ski Resort, stângându-se majoritatea datoriilor pe care firma Acomin le are de încasat de la statul român.

”Așa ne-a promis executorul judecătoresc, că după 7 ianuarie va fi ridicat sechestrul, noi vom prelua pârtia și o vom preda firmei care a câștigat licitație. De rapiditatea cu care se vor mișca cei care vor prelua administrarea domeniului, depinde momentul în care sezonul va fi deschis. Important este că s-a încheiat o lungă perioadă de incertitudini și că de anul viitor vom intra în normalitate”, spune primarul Gabriel Năstăsecu.

În anul 2010, în urma programul Schi în România, Ministerul Dezvoltării din acea vreme a implementat un amplu proiect de schi în stațiunea vâlceană Voineasa. Un proeict cu finanțare integrală de la bugetul de stat, în valoare atunci de aproximativ 35 de milioane de euro, care urmau să fie achitați gradual

Lucrările au demarat dar în anul 2012, odată cu plecare cabinetului PDL, finanțarea acestui domeniu schiabil a încetat, asta în condițiile în care infrastructura de schi fusese deja construită.

Domeniul a fost totuși inaugurat, fără recepție și fără plăți. În acel moment s-a căzut la un acord și anume, constructorul să exploateze acest domeniu, urmând ca încăsările pe sezon să fie oprite în contul datoriei.

Din această cauză, niciodată nu a fost un termen concret în care domeniul schiabil să fie deschis. Guvernele au început totuși să achite din datorii și în acest an, majoritatea acestora a fost achitată.

Tot în 2020, Primăria Voineasa a organizată o licitație pentru exploatarea domeniului schiabil, licitație adjudecată în cele din urmă de o companie din localitate.

După un schimb de acuzații între firma care a exploatat domeniul, Primăria Voineasa și firma care a câștigat licitația, se pare că în cele din urmă s-a căzut la un acord, astfel încât din ianuarie lucrurile să reintre pe făgașul normal, definitiv de această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *