În Horezu a început amanjarea unui parc de agrement de peste 30.000 de metri pătrați

Primăria orașului Horezu a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului „Înființarea parcului de agrement „Constantin Brâncoveanu” în orașul Horezu, județul Vâlcea”. Locația de implementare a proiectului este punctul „Treapturi” din orașul Horezu.

Întrucât condițiile demarării contractului au fost îndeplinite, marți, 27 aprilie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru data de 28 aprilie 2021.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020(POR), Axa prioritară 7. De asemenea, perioada de implementare a acestui proiect este de 69 de luni, respectiv între data 04.10.2016 și 30.06.2022. Valoarea totală a proiectului este de peste 9 milioane de lei, potrivit informațiilor oferite de Primăria Orașului Horezu într-un comunicat de presă.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea infrastructurii de turism a stațiunii Horezu prin realizarea unei parc de agrement și recreere în vederea creșterii activității turistice și atragerea unui număr mare de turiști și vizitatori. Mai mult, obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

creșterea numărului de vizitatori în stațiunea Horezu cu cel puțin 20,95? urmare a îmbunătățirii și diversificării ofertei de agrement; crearea a două noi locuri de muncă ca urmare a dezvoltării infrastructurii turistice până la finalizarea implementării proiectului; amenajarea de spații verzi în suprafață de 30.019 mp; crearea unor facilități pentru activități de petrecere a timpului liber și de agrement, respectiv: foișoare pentru activități recreative în zone tip agora, foișoare de observare, locuri de joacă pentru copii, spațiu fitness în aer liber, grupuri sanitare pentru public, pârtie de săniuș pe timpul iernii, cu o lățime de 7 metri, patinoar demontabil cu instalație frigorifică în suprafața de 300mp., tiroliană și scenă și amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 300 de locuri, informează Primăria Horezu.

Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul, UAT Oraș Horezu, își propune să contribuie la creșterea atractivității turistice a stațiunii Horezu, diversificarea ofertei de agrement și recreere pentru comunitatea locală și vizitatori, creșterea unor facilități de petrecere a timpului liber în orice anotimp care să extindă sezonul turistic la Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *